• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ono što se "spremili" za đubre, moglo bi da vredi pravo bogatstvo: Za strip Hulk dali 320.000 dolara

Vreme čitanja: oko 3 min.

Posebno vrede VHS kasete, Star Wars figurice, tetris...

  • 0
hulk Foto: Shutterstock

Sigurno kod kuće imate neke od "kultnih" proizvoda koji bi danas mogli da vrede mnogo. Da li ste sigurni da želite da ih se rešite?

Prema nekim procenama, ovi predmeti imaju ne samo simboličnu, već i materijalnu vrednost, te ako poželite da ubuduće zaradite nešto novca bez mnogo muke - pregledajte dobro svoje fioke i kutije sa starim stvarima.

Brojni su razlozi zašto takve stvari ne bi trebalo bacati, a među njima su:

Game Boy, odnosno tetris

U prodaju je pušten 1989. godine i odmah je postao senzacija. Deca iz celog sveta su molila roditelje da im kupe tetris, a obožavale su ga i generacije u Srbiji. Stari uređaji danas mogu vredeti od 700 do čak 2.000 dolara.

Stare bočice parfema

Ovde se misli na ambalaže s početka 20. veka, koje su bile vrlo elegantne, otmene, a kojih danas gotovo da ne možemo pronaći nigde u slobodnoj prodaji. Neke takve bočice su na aukcijama prodavane i za više od 8.000 dolara.

VHS kasete

Sećate se dobrih, starih VHS kaseta, koje sigurno imate negde zaturene u kući, ali ih, naravno, niste koristili godinama... Sada živimo u eri striminga, i to se neće promeniti - može samo napredovati, ali nije na odmet na zaradite nešto novca na račun VHS-a, posebno ako njihov sadržaj nije prebačen na DVD.

Veoma su popularne kasete Patak Dača i Miki Maus.

Karte Pokemona

Ove karte su bile popularne od devedesetih godina ka 2000-im, a neke od njih danas vrede na hiljade dolara. Recimo, prvo izdanje Charizard-a je prodato za oko 13.000 dolara.

Pokemon karte Foto: Shutterstock

Eplov iPod prve generacije

Ovakav uređaj, prema proceni, vredi 16.000 dolara... Ali, pitanje je ko ga je zadržao u svom posedu.

Tiffany lampe

Nekada je ova kompanija bila prvi izbor kada se kupovala rasveta, ali je u međuvremenu tržište preplavilo mnogo novih igrača. Ipak, ako još posedujete Tiffany lampu, zavisno od modela, mogla bi vam doneti od 4.000 dolara do čak milion dolara.

Originalne igračke Star Wars

Kada su tek puštene u prodaju - davne 1977. godine - niko nije mogao ni da pretpostavi koliko će biti popularne. Ali, ako imate originalnog Luka Skajvokera - možete računati na zaradu od čak 25.000 dolara!

ratovi zvezda, star wars Foto: Unsplash

Stolica za ljuljanje i škrinje

Ovaj komad nameštaja je bio veoma popularan u 18. veku, a i danas se sreće u ponekom domu, posebno na Balkanu. Ipak, ne vredi svaka stolica za ljuljanje isto: za one koje datiraju iz pedesetih ili sedamdesetih godina prošlog veka, možete dobiti 5.000 dolara ili više.

Takođe, škrinja se kao komad nameštaja danas ponovo ceni. Neke od njih vrede na hiljade dolara.

Pisaće mašine

Možda ste pomislili da su nakon izuma kompjutera i danas najnovijih elektronskih uređaja, ovakve mašine spremna za muzej... Ali, sačekajte. Pre nego što ih se rešite, proverite da li možete nekome da ih prodate ukoliko vam ne trebaju: obožavaju ih antikvarnice. Mogu vam ponuditi do 100.000 dolara za mašinu Writing Ball, proizvođača Malling-Hansen.

Stari stripovi

Iako neki roditelji misle da je čitanje stripova danas gubljenje vremena - ako se radi o pravim starim stripovima, možete dobiti bogatstvo za njih. Stare verzije vrede mnogo, pa je tako originalni strip Hulka 2014. na aukciji prodat za 320.000 dolara.

Autići Hot Wheels

Iako ih danas ima u velikom broju, ipak nove verzije nikako ne vrede kao stare. Primera radi, prototip Folksvagenovog Beach Bomb-a iz 1969. vredi do 125.000 dolara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>