• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Probali smo "kaprićozu" na 10 metara od fontane Di Trevi i legendarni sladoled u centru Rima: Ovo su cene

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ako želite da se opustite uz kafu u nekom od rimskih barova, obratite pažnju na na cene u cenovniku "servizio al tavolo"

  • 2
Rim cene Foto-kolaž: Telegraf.rs, Shutterstock

Rim, drevni grad poznat po bogatoj istoriji, dobroj kafi, pici, pasti, ali i malo "jačim" cenama od onih na koje smo navikli u Srbiji.

Većina restorana, posebno u centru grada, ručak služi između 13 i 15 časova, a ukoliko planirate da posetite neki od poznatijih restorana, rezervacija je obavezna i to nekoliko dana unapred.

Takođe, retko gde ćete moći da dobijete kafu za poneti, jer Italijani imaju pravilo da se u kafi uživa i da se ona pije odmah na licu mesta, dok je još vruća. Ovih dana teško je naći mesto u centru, a blizu čuvene fontane Di Trevi dodatno ćete i platiti ugođaj.

Probali smo picu na 10 metara od centra fontane i evo kakve su cene: "margarita" košta 8 evra, "napoli" je devet, dok je "kaprićoza" 10 evra. u obližnjoj ulici Delle Muratte, nalazi se nešto skuplji restoran, ali ima mesta.

U restoranu pasta iznosi "karbonara" je 16 evra, dok je ona sa prelivom od tartufa 28 evra. Vino je oko 12 evra.

Koliko košta legendarni italijanski sladoled u centru Rima

Takođe, u ulici Delle Muratte, prodaje se čuveni sladoled Il Maestro del gelato koji često možete da vidite na fotografijama turista koji posete ovaj grad.

Gužva ispred objekta je ogromna, tako da računajte na red i budite strpljivi dok ne sačekate poslasticu.

Kugle se kreću od 4 evra pa na gore, dok pola kilograma košta 16 evra. Za one koji kupuju kilogram sladoleda, cena je 29 evra.

Nemojte da se iznenadite ako u rimskim kafićima i barovima naručite kafu za šankom i platite po jednoj ceni, a istu tu kafu, ako ste je naručili za stolom, platite mnogo više. Takođe u mnogim objektima posluživanje od strane konobara se naplaćuje.

Ako želite da se opustite uz kafu u nekom od rimskih barova, obratite pažnju na na cene u cenovniku "servizio al tavolo", koje se odnose na cene za konzumaciju za stolom, dok se cenovnik "servizio al bancone" odnose na cene za konzumaciju za šankom. Opšrinije o tome u našem posebnom tekstu. 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>