![Bečka šnicla Bečka šnicla](https://xdn.tf.rs/2022/02/09/becka-snicla-670x447.jpg)
Za pohovanu šniclu traži 28 evra: Ugostitelja optužili za "inflaciju pohlepe", a on se ovako pravda
Austrijski ugostitelj Sepp Schellhorn osudio je kritičare koji ugostitelje poput njega optužuju za "inflaciju pohlepe". On je na udaru zbog cene pohovane šnicle, a sam tvrdi da bi ona u svakom boljem restoranu trebalo da košta 28 evra kako bi zarada bila - jedan evro.
Prema njegovoj računici, visokokvalitetni pohovani odrezak bi trebalo da košta mnogo više od 28 evra, koliko je on tražio u svom restoranu, piše Fenix magazin.
On je rekao za austrijski Kronen Zeitung Schellhorn kako su troškovi zaposlenih 18 evra po šnicli. Osim toga, sva priprema i materijal za pohovanu šniclu košta oko devet evra.
Njegova računica izgleda ovako: 18 evra troškovi zaposlenih, 3,10 evra za 130 grama teletine, 2 evra za najmanje dva jaja, 40 centi za brašno i prezle, 1,20 evra za krompir, 1,50 evra za 120 grama pročišćenog maslaca i 50 centi za peršun.
- Naravno, cena je izračunata samo za jednu pohovanu šniclu. I naravno, za pohovanje su vam potrebna najmanje dva jaja, to zna svako tko je ikad sam pohovao. Ako ste napravili deset pohovanih šnicli, iskoristili ste najmanje osam jaja - tvrdi ugostitelj.
Ipak, korisnici su na Tviteru za veće količine pohovanih šnicli izračunali cenu materijala od 4,47 evra.
Ali Schellhorn pri kupovini pazi na kvalitet.
- Nervira me što ovde uvek svi pričaju o ceni, a ne o kvalitetu. Svuda se vrti oko toga šta je najjeftinije. To je u drugim zemljama potpuno drugačije, moja računica za pohovanu šniclu iznosi 27 evra, tako da sa cenom od 28 evra zaradim samo oko 1 evro - uporan je ugostitelj.
(Telegraf Biznis)
Video: Razbijen mit: 7 spornih stvari koje sadrže biljne pljeskavice
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Čiča
Cepaj bre. Neka spremaju kući.
Podelite komentar