• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo su najbolji dani za kupovinu namirnica: Štede nam vreme, živce i novac

Vreme čitanja: oko 2 min.

Skoro svaki bakalar obnavlja zalihe proizvoda sredinom nedelje

  • 0
Supermarket, prodavnica, hrana, potrošačka korpa kupovina Foto: Shutterstock

Ako radite od 9 do 17 sati, kupovina namirnica sredinom nedelje može biti nezgodna. To znači da ćete, baš kao i milioni drugih ljudi, biti zaglavljeni u gužvi vikendom kako biste osigurali da vaša kuhinja bude potpuno opremljena tokom nedelje. Istraživanja pokazuju, međutim, da ako možete da se ugurate u prodavnicu namirnica sredinom nedelje, možete uštedeti i novac i živce.

Prema agenciji Drive Research, 59 odsto ispitanih potrošača kupuje namirnice petkom, subotom ili nedeljom. Stoga, čekanje do kraja nedelje ili odlazak na vikend može značiti velike gužve i manji izbor, pa ćete za neki artikal platiti višu cenu, jer jeftinija možda nije dostupna.

Izbegavanje vikenda je dobro pravilo bez obzira koju prodnicu posećujete. Sreda bi trebalo da bude dan kada kupujete namirnice. Kako je objasnio Instacart, većina prodavnica prehrambenih proizvoda počinje sa nedeljnim popustima u sredu, piše portal GObankingrates.

Kompanija za dostavu namirnica takođe kaže da će kupci možda moći da iskoriste "dvostruke popuste", jer trgovci na malo mogu i dalje da poštuju akcije od prethodne nedelje. Preporučuje se kupovina kasnije tokom dana, kako biste, za lako kvrljive artikle, mogli da dobijete popust pred zatvaranje radnje. Prebacivanje nedeljne kupovine na sredinu nedelje može vam uštedeti značajne količine novca i pomoći vam da izbegnete gužvu.

Skoro svaki bakalar obnavlja zalihe proizvoda sredinom nedelje u očekivanju većeg prometa vikendom. Instacart napominje da većina većih prodavnica svakodnevno obnavlja zalihe, ali manji prodavci imaju tendenciju da dopunjuju proizvode dva puta nedeljno, uglavnom utorkom i petkom. Uvek možete pitati kada stižu novi proizvodi, kako biste bili prvi koji će iskoristiti prednosti svežih zaliha.

Stoga, ako zaista želite određene artikle koji imaju tendenciju da se rasprodaju, saznajte raspored popunjavanja zaliha prodavca i prilagodite se tome.

Realnost za mnoge je da se kupovina vikendom jednostavno ne može izbeći. Između posla, škole, sporta, domaćih zadataka...kupovine sredinom nedelje se često ne uklapaju u raspored. Dakle, ako ste zaglavljeni sa masama koje čekaju u redovima za kasu u subotu ili nedelju, ne treba previše da brinete. Još uvek postoje načini za uštedu.

Ako možete da izađete iz kuće prilično rano, možete skratiti vreme čekanja, jer najverovatnije neće biti gužve u ranim jutarnjim satima. Isto važi i za kasnije uveče. Takođe možete smanjiti troškove tako što ćete pripremiti detaljnu listu tako da ne kupujete toliko impulsivno. Konačno, možete potražiti besplatne usluge preuzimanja ili dostave koje bi vam mogle pomoći da u potpunosti izbegnete glavobolju.

(Telegraf Biznis)

Video: Cena najjeftinijeg sata je u iznosu komfornijeg stana u centru Beograda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>