• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na primorju turiste "deru", ali za lokalce imaju popuste: Premijum pecivo 6 evra

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Popust za "domaće" iznosi oko 20 odsto, što nije beznačajna ušteda

  • 2
kroasan sa čokoladom Foto: Shutterstock

U čuvenoj pekari na hrvatskom ostrvu Korčula, koja je nedavno promenila vlasnika, cene su značajno više nego u ostalim, pa je građane i turiste šokirao račun od skoro 16 evra za dva kroasana i dva čaja.

Javnom licitacijom u gradskoj skupštini sredinom maja kultna poslastičarnica Arula na Korčuli pripala je Babić pekarama - ponudili su najveći iznos za najam prostora.

Arula je i nakon preuzimanja Babić pekara ostala poslastičarnica, ali retko ko od Korčulana ovih dana može da priušti pecivo ili kolač i kafu na omiljenoj terasi. Društvenim mrežama deli se račun iz Arule, vidimo da je izdat 23. juna u jutarnjim satima.

Neidentifikovani gospodin ili gospođa dobio je popust za "domaće", pa se pretpostavlja da je Korčulanin, a uprkos popustu od gotovo 4 evra, račun za dva kroasana i čaj iznosi neveroatnih 15,68 evra, odnosno 118,14 kuna.

Ovo nije prvi put da nas šokira račun za neke svakodnevne porudžbine. Slično se desilo i u Opatiji, o čemu je Telegraf Biznis takođe pisao. 

Dubrovački vjesnik zavirio je u nedelju u Babić pekaru i tamo su našli "običan" kroasan od kajsije i premijum kroasan od kakaoa za 1,30 evra. Malo dalje, u Aruli pronašli su kroasane s lešnikom, čokoladom i bademima, za neverovatnih 6 evra. Vrlo ljubazan radnik Arule tvrdi da su ovi kroasani skuplji jer ih proizvodi splitska poslastičarnica La Delta.

Radniku Arule bilo je malo neprijatno, pa je rekao kako će od sutra cene biti nešto niže, navodno za jedan evro, a ističe kako domaći imaju i 20 odsto popusta.

S nižom cenom i 20 odsto popusta skupi kroasan platićete oko 25 kuna, ako tome dodate još jedan i, recimo, čaj i kafu, račun će vam iznositi oko 100 kuna. Bez popusta, turisti će dva kroasana i čaj platiti gotovo 20 evra, gotovo 150 kuna!

(Telegraf Biznis)

Video: Čovek koji je pravio prvi domaći računar za Telegraf: CER 10 bio je početak jedne epohe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XXXL

    26. jun 2023 | 12:05

    Samo tako, samo tako. Derite im i kožu sa leđa. Koji đavo ih tera da idu tamo. Ovo nije pitanje, već konstatacija.

  • Wrs

    26. jun 2023 | 12:39

    Jos treba poskupiti

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>