• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dragana je iz Drezdena kroz Srbiju krenula na more, a odmorila je i na planini: Ovo su njeni saveti za štednju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na početku i ovog leta svim zainetresovanim građanima omogućeni su i odlični uslovi za štednju

  • 1
srećna devojka žena putovanje automobilom šešir u ruci izlet odmor Foto: Shutterstock

Dragana, koja već šest godina živi i radi u okolini Drezdena, rešila je ove godine da svoj godišnji odmor potpuno iskoristi. Na pitanje porodice more ili planina, rekla je "a zašto ne oboje"?

Kako kaže, čim je stigla u svoju domovinu, u Kikindu, cene je nisu izenadile, jer je i očekivala da su manje - više iste i tamo i ovde.

Zbog toga, ističe, kupuje neophodno za dane odmora i uspeva da uštedi.

"Gledam da dok sam ovde kupujem domaće proizvode, sezonsko voće i povrće od čega mogu da napravim nekoliko jela (doručak, ručak, večera, i užina). Od lokalnih proizvođača je jeftinije, a verujte i nekako slađe", kaže ona.

Za more već ima oproban recept, uobručen način ishrane (redovni obroci), koji se planira pa tako retko šta može da izađe van planiranih troškova.

Namirnice kupuje u supermarketu, ili pijaci dok je na moru, a onda ih priprema u apartmanu. Naravno, pametnim upravljanjem budžetom, priušti i večeru sa suprugom pored obale.

Međutim, ove godine je nešto drugačije radila - usput se odmarala i na jednoj našoj poznatoj planini.

"Avantura park, vožnja gondolom, beskrajne šetnje na planinskom vazduhu - mislim da nema lepšeg osećaja", ističe ona.

I otkriva još jednu tajnu - onu koja se tiče bezbrižnosti:

"Umeće štednje je zaista blagoslov, jer vam se višestruko vrati. Meni se ovog leta ispatilo. Uz moje trikove oko kuhinje, i planiranja budžeta, pomaže mi to što znam da imam novac u šteku", dodaje.

Kako radi u inostranstvu, a ima i u Srbiji troškova, odlučila se da iskoristi veće kamate na štednju koje su naročito povoljne ovog leta.

Stednja, deparac Foto: Shutterstock

Upravo, specijalna letnja ponuda za štednju Addiko banke namenjena je svim rezidentima, ali i nerezidentima u Srbiji.

Reč je o specijalnoj ponudi Addika za oročenu štednju u evrima, koja svim klijentima pruža mogućnost da svoj novac čuvaju na sigurnom mestu, da njime jednostavno upravljaju, kao i da na svoju štednju ostvaruju odličan prinos.

Dok ste na odmoru, ovo je veoma važno, jer štednja u banci pokazala se kao najsigurnije mesto za vašu ušteđevinu. Bez brige o tome da li vam je dom bezbedan dok ste odustni, ili straha od pukog gubitka novčanika, pokazalo se da je ovaj vid štednje veoma lagodan, dodatno, zaradićete.

Ta štednja neće pokriti samo vaš odmor, već će vam kasnije dobro doći kakve god planove da imate a tiču se vaših ličnih finansija.

Period oročenja je izuzetno fleksibilan, tako da svi klijenti mogu da izaberu onaj period koji najviše odgovara njihovim potrebama, ali i planovima.

Reč je o fleksibilnim periodima oročenja na 3, 6, 12, 25 i 36 meseci.

Uz ovu štednju naravno ide i atraktivna kamatna stopa koja se razlikuje u zavisnosti od perioda oročenja, pa kod štednje na 12 meseci iznosi 2,8 NKS (EKS 2,46%), dok je kod štednje oročene na 36 meseci kamata 3,2% NKS (EKS 2,65).

Iskoristite specijalnu ponudu Addiko banke i već danas se informišite o svim njenim detaljima i pogodnostima na sajtu Banke www.addiko.rs.

(Telegraf Biznis/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>