• 54

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ležaljke i suncobran u Crnoj Gori do 180 evra: Cena zavisi i od udaljenosti od plićaka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cena zavisi i od toga da li želite da je plićak ispred vas, pa ćete tu ležaljku platiti nekoliko desetina evra više od one od koje ćete do vode morati pružiti korak

  • 54
Plaža gužva peškiri suncobrani letovanje Foto: Shutterstock

U toku letnje sezone, jedno od glavnih pitanja je koliko košta plažni mobilijar.  Cene ležaljki i suncobrana u Crnoj Gori idu i do 180 evra, u zavisnosti od želja i dubine džepa. U špicu sezone očekuje se poskupljenje, a dok nekim turistima cene ne smetaju, drugi ih nazivaju legalnom pljačkom.

Ekipa TVCG obišla je deo primorja i uverila se u ove cene, piše portal RTCG.

Cene plažnog mobiljara različite su od Ulcinja do kraja Boke. Visinu cene ne određuje samo plaža na kojoj ležite, već i red ležaljke koju ste odabrali.

Negde su cene plažnog mobiljara 20, negde 40, a na pojedinim plažama čak i 180 evra.

Cena zavisi i od toga da li želite da je plićak ispred vas, pa ćete tu ležaljku platiti nekoliko desetina evra više od one od koje ćete do vode morati pružiti korak.

Talas poskupljenja nije zaobišao ni primorje. Potražnja diktira ponudu, a sezona 2023. godine će, smatra profesor Miško Rađenović, biti odlična. Ipak poručuje da je jedan deo ponude preskup.

- Siguran sam da već u ovom momentu jedan veliki deo ponude na plažama previše uvećao cene - kaže Rađenović na TVCG.

Pn kaže da možemo očekivati i poskupljenja.

- Cene, po mojim informacijama, neće ostati na ovom nivou, nego se znatno menjaju sa prvim danima meseca jula i takve će ostati do početka septembra ili kraja avgusta - kaže Rađenović.

Mobilijar nije jedino što turista koristi kada se spusti na more. Ako tome dodamo smeštaj, hranu, piće ili neki izlet, rashlađenje mu neće biti potrebno, jer će se od cena smrznuti.

Na crnogorskom primorju su cene ispratile ekonomska dešavanja širom sveta, ali nekada jednostavno ne postoji utemeljenje u usluzi i samoj hrani, a da je stvarno tako uverio se na plaži Jaz i Telegraf Biznis. 

(Telegraf Biznis)

Video: "Svi na more u Sutomore"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>