• 11

Vreme čitanja: oko 1 min.

Splav na Savskom keju podigao cene, ali "nevešto" prekrio stare: Pica poskupela za 400 dinara

Vreme čitanja: oko 1 min.

U meniju su prelepili cene, ali se stare i dalje naziru

  • 11
Pica restoran voda splav jelovnik, meni Foto-montaža: Shutterstock, Telegraf.rs

Istina je da su mnogi restorani i kafići podigli cene usled rastuće inflacije, ali zanimljivo je kada to učine, ali ne "sakriju" tragove kretanja svojih cena. Ili barem to učine pomalo nevešto.

Naime, čitateljka nam je prosledila fotografiju menija sa jednog splava na Savskom keju, koji je svojim gostima ostavio mogućnost da vide za koliko su podigli cene i to "transparentno".

Tačnije, iako su stari meni prelepili novim, papir je providan i ne poklapa se sa fontom originalnog jelovnika i karte pića, pa se tako nove, ali i stare cene vide u potpunosti.

Pa onda, za koliko su im cene išle gore?

Cene kafa i šejkova porasle su oko 35-40 dinara. Tako je na primer, najčešće birano piće, nes-kafa, pre poskupljenja bila 250 dinara, a sada je 290 dinara.

Dupli espreso je skočio sa 280 na 300 dinara, dok je cena hladne kafe otišla na 370 dinara, sa prethodnih 340.

Plazma šejk je pre poskupljenja bio 340 dinara, a sada je 370.

S druge strane, cene italijanskog testa skočile su za čak 300 dinara.

Tako je na primer Marinara, koja se sastoji od tri sastojka, skočila sa 690 na 890 dinara.

Kaprićoza je skočila za čak 400 dinara, sa 690 na 1090 dinara dok je najskuplja Tono Cipole porasla za 200 dinara sa 1.090 na 1.290 dinara.

Cene možete pogledati u našoj galeriji.

(Telegraf Biznis)

Video: Devet izazova vise nad glavom svetske ekonomije dok je Ukrajina u ratu: Svačiji novčanik je ugrožen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>