• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Platio sladoled lažnom novčanicom od 200 evra: Da stvar bude gora, na njoj je pisalo "souvenir"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija je utvrdila kako je strani državljanin u opticaj stavio neispravnu novčanicu s namerom da je upotrebi kao pravu

  • 1
Sladoled gelato Foto: Shutterstock

Hrvatska policija kazneno je prijavila stranog državljanina koji je dva sladoleda platio lažnom novčanicom od 200 evra s natpisom "souvenir", pa policija upozorava građane da pripaze kakve novčanice primaju i imaju li zaštitna obeležja.

Primorsko-goranska policija u sredu je saopštila da je primila dojavu oštećene osobe u čijoj je radnji plaćeno neispravnom novčanicom od 200 evra.

Novčanica je primljena u prodavnici koja posluje u sklopu jednog od kampova na crikveničko-vinodolskom području, pri kupovini dva sladoleda.

Naknadnim pregledom novčanice je utvrđeno da nije valjana i da se na njoj nalazi natpis "souvenir", piše Poslovni dnevnik. 

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila kako je strani državljanin u opticaj stavio neispravnu novčanicu s namerom da je upotrebi kao pravu, pa je tako oštećenom počinio materijalnu štetu od oko 190 evra.

Tokom kriminalističkog istraživanja navedeni novac je oduzet i vraćen oštećenoj osobi, kažu u policiji.

Policija upozorava građane da, bez obzira na gužve, dobro pripaze kakve novčanice primaju i da provere imaju li potrebna zaštitna obeležja tj. radi li se o falsifikatu, filmskom novcu ili sličnom.

(Telegraf Biznis)

Video: Ukoliko vam neko podvali falsifikovanu novčanicu, ovako ćete je prepoznati

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trt

    13. jul 2023 | 19:37

    A sladoled 150€,* snasao se covek. Sa lopovima, lopovski. Do sada jajarili na kursu, a od € poskupeli 100% . Jada bedna. Nemacka i Engleska socijala i poljski tajkuni svi od reda a6 2005-2008g. Elita. To vam je najvisi domet

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>