• 5
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čaj 15 evra, kafa "samo" osam, a nude i kavijar: Posetili smo Diorov restoran u luskuznom letovalištu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zanimljivo je da je sva hrana brendirana oznakama ove modne kuće

  • 5
Dior hleb Foto: Telegraf

Jedno od najlepših mesta da se popije kafa u francuskom Sen Tropeu je Diorov restoran. Smešten na 200 metara od legendarnog istoimenog trga, kafe-restoran kuće Dior nalazi se u raskošnoj provansalskoj zgradi.

Usred elegantnih staklenih fasada, nastanio se kafić kuće Dior. Kuhinja ovog restorana odgovara njegovom dekoru - elegantna je i skupocena.

Na meniju su ekstra sveži proizvodi kao što su burata i baštenski paradajz, ili dimljeni brancin. Ili možete doći na večeru gde ćete morati da birate između dva uzvišena jela: raviola od jastoga ili konfija od jagnjeće plećke. Konobari će vas upozoriti da sačuvate malo mesta za dezert, a zanimljivo je da je sva hrana brendirana oznakama ove modne kuće. 

Tako šolja poznatih kvalitetnih čajeva košta 15 evra, dok cena kafe, u zavisnosti od vrste, ide od pet do osam evra. Cena doručka po osobi iznosi 35 evra i obuhvata kroasan sa čokoladom, brioš, voćnu salatu, džem i maslac, sok od pomorandže i kafu.

A ako želite da odete korak dalje i da poručite doručak na nivou visoke mode, za to zadovoljstvo ćete morati da odvojite 50 evra, a sadržaj je tajna.

Na meniju su i specijalna jaja za doručak, koja sama za sebe koštaju 15 evra, ali ako želite posebne dodatke, savki će vas koštati, pa tako tartufi stoje 25 evra, dimljeni losos 15, a šunka 10. Posebno luskuzan dodatak je kavijar, pa 30 grama ovog delikatesa košta 135 evra, dok je za 100 grama potrebno izdvojiti 390 evra.

(Telegraf Biznis/G. M.)

Video: Cena najjeftinijeg sata je u iznosu komfornijeg stana u centru Beograda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>