≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbinu u Hrvatskoj preseo odmor: "Zbog 15 minuta kašnjenja stave vam kandže na auto, a posle ih čekate sat"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čeka vas i kazna i gnjavaža u Rovinju, ako napravite ovu grešku...

Rovinj tablice Foto: Čitalac Telegrafa

Rovinj je jedan od najpopularnijih gradova u Istri, prepun turista maltene tokom cele godine.

Ali, koliko god se "oslanjao" na lojalnost tih turista, koji iz sezone u sezonu letuju u Rovinju i dolaze sa svih strana sveta, čini se da gradske vlasti nemaju mnogo "milosti" prema posetiocima.

Tako se jednom našem čitaocu iz Beograda dogodila neprijatna situacija, ovog leta na hrvatskom primorju. Kako nam kaže, dosta putuje, ali nigde u svetu nije video da je ovo praksa - kada je reč o merama kažnjavanja za parkiranje.

- Stigli smo porodično u Rovinj, gde inače dolazimo često, ali nisam očekivao ovakvu situaciju iako dosta dobro poznajem grad i propise. Naime, parkirao sam auto u zoniranom delu grada, u Zoni 3, ali sam zakasnio s plaćanjem 15 minuta. Otišao sam samo do apartmana da ostavim stvari i da proučim napisano na tabli, pa da platim, svakako nisam hteo da izbegnem plaćanje, ali... - priča nam M. T. (40).

Kada se vratio, imao je šta i da vidi: kandžu zakačenu za kola, tačnije za točak.

- Za moj pojam, ovo je vrlo stroga mera. Ako ne platiš parking u roku od 15 minuta, dolazi komunalna i stavlja kandže, kao i nalepnicu na šoferku koja se jedva skida. Naravno, niti možeš niti smeš da voziš, dok ne platiš kaznu, koja je u iznosu dnevne karte parkiranja - dodaje naš čitalac.

- Iskreno, nisam mislio da će tako brzo da reaguju. Preseo mi je odmor zbog tih 15 evra koliko je dnevna karta, posebno što sam bio sa decom, a morao da čekam komunalnu sat vremena: da dođu, skinu kandžu, napišu kaznu - zaključuje M. T. (40).

Prema njegovom mišljenju, apsurdno je stavljati kandže na kola, zbog 15 evra, posebno ako je nekome auto hitno potreban, a ima turista sa svih strana sveta koji se ne snalaze tako dobro kao naši u Hrvatskoj i regionu.

- Verujem da strancima, takođe, treba neko vreme da prouče tablu na kojoj sve piše, kako se plaća parking i ostalo - dodaje.

Dakle, iskustvo našeg čitatelja je svima za nauk, tako da znate ako se ovog ili nekog narednog leta uputite ka Rovinju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    14. avgust 2023 | 12:11

    Bahati Beograđan!Pa nije ti to Srbija da se bahatite gde god stignete.Postuj pravila zemlje u koju si otišao pa neće biti problema.

  • Dragan

    14. avgust 2023 | 12:43

    Tako treba da bude. Plaćaš čim parkiraš i nema diskusije. A to što ti plačeš po novinama za svoju glupost i 15 evra je tvoja sramota. Ispadaš glup čoveče..

  • Boža zemunac

    14. avgust 2023 | 12:00

    Ako. Ko te tera da ideš tamo.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>