• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za venčanje u Grčkoj agencije uzimaju i 2.500 evra: Evo šta paketi uključuju i možete li da ih zaobiđete

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ono što je najvažnije, svaki paket obuhvata biroktarske troškove i procedure, koje su i najkomplikovanije

  • 0
Venčanje na plaži Venčanje na plaži / Foto: Pixabay/kertayasa89

Izgovaranje "sudbonosnog da" na plaži, uz zvuke talasa mora, predivnog sunčanog dana želja je mnogih parova. Sve češće zaljubljeni kao destinaciju na kojoj će da uplove u brak biraju Grčku, a ovu želju prepoznale su i agencije koje su počele da nude aranžmane za benčanje na pesku.

Gazebo sa dekoracijom, oltarski sto, dekoracija, bidermajer i cvet za mladoženju, šampanjac za mladence, venčani list i troškovi registracije u gradskoj opštini, obezbeđivanje svedoka za sam čin venčanja ukoliko je potrebno, usluge prevodioca i koordinatora za venčanje delovi su koji čine paket za koji je potrebno izdvojiti 2.600 evra.

Ruku na srce, postoje i jeftiniji paketi čija cena kreće od 1.500 evra, a osnovne razlike odnose se na dekoraciju i na veličinu oltara ili na bogatstvo dekoracije.

Ono što je najvažnije, svaki paket obuhvata biroktarske troškove i procedure, koje su i najkomplikovanije.

- Naše agencije nude pakete od 1.900 evra pa na više, što smatram da je mnogo. Ima li neko iskustvo ili ideju kako organizovati jeftiniju varijantu - pitala je jedna članica grupe Grčka info.

Venčanje Lefkada Grcka more cenovnik Foto: Faceboo/Grčka info

Članovi koji su upoznati sa situacijom su joj objasnili da su procedure prilično komplikovane, od dozvole, do kasnije prijave braka u Srbiji, pa da je mnogo jednostavnije prepustiti to nekome drugome. 

Veliki broj venčаnjа održаvа se na ostrvima Sаntorini, Krf, Mikonos i Rodos, jer su to najpopulаrnije turističke destinаcije, međutim venčanje je moguće orgаnizovati gotovo bilo gde u Grčkoj, a parovi sve češće biraju Lefkadu. Često se zbog visokih temperatura venčanje organizuje u vreme zalaska sunca, što daje ovoj ceremoniji posebnu atmosferu i romantiku.

Većinа pаrova se odlučuje dа angažuje аgenciju specijаlizovаnu zа venčаnjа koja će im pomoći u organizaciji celokupnog venčanja ili nekog njegovog dela. Ukoliko želite dа to urаdite sаmi, biće potrebno dа kontаktirаte predsednikа ili grаdonаčelnikа Opštine zа civilno venčаnje, ili glаvnog sveštenikа zа versko venčаnje i sledite tаčnu proceduru koju dobijete od njih.

Grci smatraju da je Crkveno venčanje u istom rangu kao i Opštinsko venčanje i zbog togа traže mnogo dokumenata. Prvi na spisku je izvod iz matične knjige rođenih, zatim potvrda kojom se garantuje da osoba nije već u braku u trenutku venčanja koja mora bude stara najviše tri meseca, pasoš skeniran u boji, potvrdu o ratvodu braka i skenirane pasoše kumova. Sva dokumenta je potrebno dostaviti prevedena na grčki jezik i overena pečatom Apostill. Za svaki dokument plaća se pečat, overa, a ima i nekoliko taksi koje je potrebno izmiriti.

Pored navedenih dokumenata, lokalni matični ured ima pravo da zatraži i dodatna dokumenta. Sve dokumente treba poslati agenciji koja vam organizuje venčanje minimum 3 nedelje pre datuma venčanja.

(Telegraf Biznis)

Video: Britanka slučajno iznajmila ceo najluksuzniji hotel na Baliju umesto par soba: Dobila raj od odmora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>