• 5

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za 10 evra kupio celu picu, pivo i sladoled: Britanac "otkrio" najjeftiniji hrvatski grad

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jeftin grad je samo pola sata vožnje udaljen od Zagreba

  • 5
Dijetalna pica Foto: Shutterstock

Dok cene u Hrvatskoj postaju sve češće predmet rasprave, britanski stanovnik Hvara, Paul Bredburi, istražio je gde se krije najjeftiniji grad u zemlji.

Nakon niza vesti o visokim cenama u Hrvatskoj i zgražavanja domaćih i stranih medija, Bredburi se zapitao postoji li negde suprotno - mesto gde se osnovne stvari, poput piva, pice i sladoleda, mogu pronaći po prihvatljivim cenama.

- Nedavno sam posetio bar u Dalmaciji gde je flaša od pola litra piva koštala četiri evra. Nabavna cena za taj proizvod je 1,05 evra sa PDV-om. Ne kritikujem, samo navodim, nemam nikakvog iskustva u vođenju kafića. Onda sam otkrio da se u baru samo 30 minuta vožnje od Zagreba cena piva svela na iznenađujuće niskih 1,80 evra - piše Bredburi za Total Croatia News.

Nakon istraživanja lokalnih restorana, otkrio je da se u Oroslavlju cene obroka značajno razlikuju. Tamo se, kaže, mogu pronaći pice već od 7,20 evra, veliko pivo za 1,80 evra i sladoled za 1,20 evra. Ukupni trošak za takav obrok iznosi svega 10,20 evra.

- Celo leto nisam video ništa tako jeftino - piše Britanac i navodi da nije reč o malim picama već onakvim od kojih se osoba može najesti.

Braedburi postavlja pitanje da li je Oroslavlje možda najjeftiniji grad u Hrvatskoj kada je reč o cenama restoranske pice, piva i sladoleda.

- Dakle, izazov je postavljen. Da li je ovo najjeftiniji grad u Hrvatskoj za picu, pivo i sladoled ili možete bolje…- zaključuje svoj tekst.

(Telegraf Biznis)

Video: Šta smo sve jeli u Seulu, da li biste ovo probali

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>