• 7

Vreme čitanja: oko 1 min.

Porasla cena boranije širom Srbije: Šta smo skuplje, a šta jeftinije plaćali na pijacama?

Vreme čitanja: oko 1 min.

U pogledu cena, rast je evidentiran kod banane, borovnice, kajsije, nektarine i pomorandže

  • 7
Boranija, zuta boranija Foto: Shutterstock

Na Kvantaškoj pijaci u Beogradu nastavljen je trend dobre ponude breskve, nektarine i šljive, dok je nešto slabija bila ponuda maline, borovnice, kupine i južnog voća.

Sorta grožđa Kardinal je pretežno iz Crne Gore, a ima ga i iz Makedonije, dok je slaba ponuda jabuke i kruške, objavio je portal Agropress.

U pogledu cena, rast je evidentiran kod banane, borovnice, kajsije, nektarine i pomorandže. Jeftiniji u odnosu na prethodni period su brokoli, ljuta paprika, patlidžan i tikvice, a za razliku od njih skuplji su bili boranija (žuta i šarena), kelj, krastavac salatar, kupus, paprika babura, paradajz, pasulj tetovac, paškanat, peršun korenaš, spanać i tikvica.

Na pijaci Skadarlija u Beogradu smanjena je ponuda maline, kajsije, borovnice, breskve i nektarine, dok je zabeležen rast cena breskve, kajsije i nektarine.

Rast cena na ovoj pijaci zabeležen je i kod cvekle, krastavca salatara, pasulja, šargarepe i tikvica. Na pijaci u Leskovcu zabeležen je pad cena grožđa, šljive, kupusa i patlidžana, rast cena boranije, lubenice, paradajza, peršuna lišćara i tikvice i krastavca salatara, dok su cene ostalih proizvoda na nivou prošlonedeljnih.

Na zelenoj pijaci u Vranju dobra je ponuda breskve, nektarine, šljive, dok je slabija bila ponuda kupine i južnog voća. Skuplji su bili pomorandža, žuta boranija i paradajz, a jeftiniji banana, lubenica i šargarepa.

Sasvim solidna bila je ponuda voća i povrća na pijačnim tezgama u Smederevu. Evidentiran je rast cena kajsije, lešnika, belog luka i crnog luka, šargarepe i belog pasulja gradištanca.

Pad je zabeležen kod grožđa belog ostalog, pojedinih sorti jabuke, kruške, oraha, nektarine, blitve, dinje, krastavca salatara i tikvice.

(Telegraf Biznis)

Video: Robot Agar kosio travu u Nišu, može čak i da ore, kopa, bere voće...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baxter88

    23. avgust 2023 | 09:37

    Hrana postala uzasno skupa! Cene na pijacama brutalne! Breske ne padaju ispod 120 din, paradajz ubija, na akcijama po marketima je bio jedva 99 din, lubenice koje u ovo doba godine pred kraj idu po 5 din kg, i dalje stoje na 30-35 din, krompir ne ide ispod 120 din, katastrofa! Ekonomski tigar nikad jaci a narod u njemu u nikad tezoj finansijskoj krizi!

  • Killian

    23. avgust 2023 | 09:27

    Nisam primetio sniženje cena ni na jednom artiklu, sve je poskupelo, ama baš sve, ali mi smo ekonomski tigrovi, tako da opušteno.

  • Postar

    23. avgust 2023 | 11:31

    Paradajiz skocio u nebo.Sta je ovo ljudi zar je ovo muguce u tigar drzavi?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>