• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Venčanja nikada nisu bila skuplja, ali za ovo je potrebno izdvojiti samo 15 dolara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nevada je imala najveću stopu sklopljenih brakova u SAD u 2021. godini. Parovi mogu dobiti dozvolu i venčati se istog dana

  • 0
Venčanje afroamerikanke crnkinje i belca burme, mešovit brak Foto-ilustracija: Shutterstock

Kažu da ljubav ništa ne košta, ali to svakako nije tačno za venčanja. Prošle godine, parovi u Sjedinjenim američkim državama potrošili su u proseku skoro 30.000 dolara na venčanje, pokazuje izveštaj sajta za venčanja The Knot.

Ali nije uvek bilo tako. Pedesetih godina prošlog veka, "Kompletan vodič za svadbeni bonton" savetovao je parovima da odvoje 38 dolara za prijem koji uključuje i alkohol, piše BBC. Iako zvuči nerealno, zanimljivo je da je danas moguće stati na ludi kamen za još manje novca.

Mesto u Las Vegasu, nazvano Kapela cveća, naplaćuje samo 15 dolara za svadbeni paket koji uključuje: Ceremonija na licu mesta, desetominutno fotografisanje i pet fotografija, bidermajer i cvet za rever, kao i direktan prenos ceremonije.

Cena paketa inače košta 500 dolara još od 1953. godine.

- Kapela cveća želi da uzvrati i da se zahvali svim neverovatnim parovima koji su učestvovali u pretvaranju Las Vegasa u svetsku prestonicu venčanja - rekla je Sintija Šarp, direktorka za pripovedanje u ovoj kapeli.

Paket za venčanje sa popustom deo je proslave povodom 70 godina od kada je Las Vegas prvi put dobio taj nadimak, prema kampanji koja promoviše Las Vegas kao "Svetsku prestonicu venčanja".

Paket je dostupan za 70 parova po principu "prvi dođe-prvi uslužen" i ne uključuje naknadu za sveštenika, koja iznosi 70 dolara. Danas su svi paketi i dalje dostupni.

Nevada je imala najveću stopu sklopljenih brakova u SAD u 2021. Parovi mogu dobiti dozvolu i venčati se istog dana.

(Telegraf Biznis)

Video: Nikola iznajmljuje golubove: Podižu atmosferu na slavljima i pomažu kućni budžet

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>