• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kako smanjiti neizvesnost budućnosti

Vreme čitanja: oko 3 min.

Da li ste odredili dugoročne finansijske ciljeve za sebe i svoju porodicu? Da li želite da na dugi rok uvećavate vaš novčani imetak, a da istovremeno obezbedite finansijsku sigurnost za porodicu za slučajeve neželjenih događaja?

  • 0
Wiener Städtische Foto: Promo/ Wiener Städtische

U vremenu dinamičnog stila života današnje generacije sve češće se susreću sa pitanjem finansijske sigurnosti, bez koje ne bismo mogli da zadovoljimo uobičajene potrebe i da ispunjavamo ciljeve i želje, sebi i porodici. Globalni izazovi utiču na sve nas, na naše živote i periodično stvaraju krize zbog kojih osećamo neizvesnost. Ponekad krize stvaraju prilike za nove puteve i sredstva za građenje sigurnije budućnosti ili nas neretko stavljaju u poziciju da, koliko je u našoj moći, obezbedimo odgovor na neku buduću neizvesnu ili rizičnu situaciju.

Sve svesniji rizika po zdravlje, imovinu, i sopstvene finansije u užurbanom ritmu svakodnevice i neizvesnih okolnosti, građani sve češće razmatraju načine koji mogu da olakšaju finansijski pritisak usled brojnih rizika. U ovom digitalnom dobu, građani se dobro informišu i postavljaju nove zahteve osiguravajućim kompanijama, dopunjene sa potrebama koje prevazilaze okvire klasičnih polisa osiguranja. Porasla je potražnja za proizvodima osiguranja, koji će omogućiti pored zaštitne funkcije, očuvanje vrednosti novca, još jedan dodatni važan benefit - veći prinos na uloženi novac.

U Evropskim državama, šezdesetih godina prošlog veka došlo je do nastanka osiguranja vezanog za jedinice investicionih fondova, odnosno unit-linked proizvoda, koji je danas u svetu jedan od najprodavanijih proizvoda životnog osiguranja. Unit-linked osiguranje života je kombinacija osiguranja i ulaganja u investicione fondove.

Poslednjih godina u Srbiji broj polisa životnog osiguranja raste. Osiguravajuće kompanije očekuju dalji rast premije životnog osiguranja, u kojoj će sve veće učešće zauzimati unit-linked i hibridni proizvodi osiguranja života, zbog pružanja osiguranicima sveobuhvatne zaštite i mogućnosti dobijanja većih prinosa na uloženi novac u skladu sa najvišim standardima.

U Wiener Städtische osiguranju, otišli su korak napred i kreirali su jedinstven proizvod na tržištu Srbije - Moja sinergija, koji predstavlja hibridni proizvod osiguranja života koji u sebi kombinuje tradicionalno životno osiguranje i osiguranje života sa ulaganjem u investicione fondove.

Kažu da su klijenti pokazali izuzetno interesovanje za njihov proizvod Moja sinergija, koji u jednoj polisi obezbeđuje sigurnost kroz osiguranje života, očuvanje vrednosti novca, mogućnost zarade kroz ulaganja u investicione fondove, kao i zaštitu zdravlja i pokriće drugih rizika kroz ugovorena dopunska osiguranja. Moja sinergija koja se isključivo zaključuje u evrima, omogućava veće prinose u odnosu na prinose koje pružaju banke. U okviru ovog proizvoda Wiener Städtische osiguranja, kada je u pitanju ulaganje u investicione fondove, postoji mogućnost izbora jednog od sledećih investicionih paketa, koji se razlikuju po nivoima rizika: umereni paket koji je namenjen klijentima koji žele da ulažu konzervativno, investirajući pretežno u sigurne hartije od vrednosti i aktivni paket koji je namenjen klijentima koji imaju ambiciju za smelijim ulaganjem, sa većim učešćem investiranja u akcije a koji donosi mogućnost većeg prihoda.

Takođe, dodatna mogućnost za osiguranike Moje sinergije je, pored ugovorene dinamike plaćanje premije, i jednokratna uplata sredstava u investicione fondove na početku ugovornog perioda, što su klijenti ocenili kao izuzetan benefit po osnovu dobro investiranog novca. Pored toga, kod ovog proizvoda je moguće ugovoriti i čitavu lepezu dodatnih osiguranja u cilju prevencije i očuvanja zdravlja za slučajeve: nastupanja malignih bolesti, hirurških intervencija, težih bolesti, pokrića zdravstvenih usluga, dnevne naknade i drugo, kao i sistematski pregled sa fondom za skupu dijagnostiku.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>