• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Proverite podrum: Ako imate neke od ovih igračaka, mogli biste da zaradite hiljade evra

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na spisku se nalazi originalna Barbika, Pez dozatori i najvredniji strip u istoriji

  • 0
Deca, brat i sestra, igra, igranje, igračke Foto:Shutterstock

Ako čuvate i dalje igračke iz detinjstva, možda je sad vreme da "prošnjurate" po kutijama,  jer bi nele danas mogle da vrede i po nekoliko hiljada evra.

Stranica Country Living izdvojila je 60 igračaka koje danas mogu dostići neverovatne cene. Napravili smo spisak najzanimljivijih.

Pez dozatori: Cena varira

Ljubitelji bombona biće oduševljeni kad saznaju da bi čak i stari, prazni PEZ dozer jednog dana mogao nešto da vredi. Primera radi 2006. godine, dozer poznat kao Astronaut B, napravljen za Svetsku izložbu 1982. godine, prodat je na e-Bayu za 32.000 dolara. Ostali kolekcionarski ulošci za PEZ uključuju dozer sa mekanom glavom Mikija Mausa, glavu Deda Mraza iz 1955. i PEZ pištolj.

monopol Foto: Shutterstock

Originalni Monopol

Originalna ručno crtana verzija igre Monopol, napravljena 1933. godine u vlasništvu izumitelja igre Čarlsa Darova, prodata je za 146.500 dolara u aukcijskoj kući Sotheby’s 2011. godine, što je gotovo dvostruko više od očekivane cene. No, čak i ako nemate tako retku verziju ove igre, starinske verzije iz 1930-ih znaju se prodati za više od 3.000 dolara, a ograničena izdanja prodaju se za stotine dolara na e-Bayu.

Autići "Hot Wheels"

Iako većina malih automobila odlazi za svega nekoliko dolara, retki mogu vredeti i hiljade dolara. Među najvrednijim je autić iz 1969. godine "Folksvagen Beach Bomb", dizajniran sa daskama za surfovanje i ogromnim gumama.

Nikada nije ušao u široku proizvodnju i to ga čini još vrednijim za kolekcionare, koji ga vrednuju oko 150.000 dolara.

Supermen logo Foto: Shutterstock

"On leti"

Najskuplji strip ikada prodat na eBay-u je izdanje iz 1938. godine, na kom je prvi put predstavljen Supermen svetu. Postoji manje od 50 komada.

Prvo izdanje Barbike

Barbi je možda doživela preobražaj, ali za neke kolekcionare će klasična verzija iz 1959. uvek biti jedna i jedina. Originali, upotpunjeni kupaćim kostimima sa zebrastim prugama i velikom obućom, prodaju se u maloprodaji za oko 8.000 dolara.

Gejm boj

Pre nego što smo postali opsednuti mobilnim telefonima, provodili smo sate uz Nintendove konzole, koje su prvi put puštene u prodaju u SAD-u 1989. Danas se "vintage" konzole prodaju za stotine dolara, možda i više, u zavisnosti od marke i stanja.

Troll lutkice

Ove slatke lutkice dolaze u raznim bojama, likovima i dizajnu. Dok se uobičajene verzije mogu pronaći po prilično niskim cenama, ređi Trolovi, poput jednog sa zlatnim šljokicama ili primerka iz šezdesetih godina, koštaju i nekoliko hiljada dolara.

Pa imate li nešto sa spiska na svom tavanu? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf Biznis)

Video: Čokoladna krofna ide u zaborav: Oko 110 evra vam treba da doživite zlaćanu eksploziju u ustima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>