• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Devojka na hranu troši samo 13.500 dinara mesečno: Ovo je njen top savet za uštedu

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Savladala sam umetnost da budem društvena, da imam društveni život i da takođe budem dobra u uštedi svog novca"

  • 3
Štednja posao hrana Foto-ilustracija: Shutterstock

Karli DeFeliće je "apsolvirala" štednju. Naime, ova tridesetosmogodišnjakinja na mesečnom nivou troši samo 13.500 dinara na namirnice (oko 115 evra) i to samo jer se drži jednog pravila.

Kako je ispričala za CNBC Make It u septembru je potrošila 124 dolara na hranu (115 evra), što sa trenutnom inflacijom, nije teško dostići samo za jedan dan proveden u inostranstvu.

- Procenjujem da trošim nekoliko hiljada manje od prosečne osobe, samo zato što pišem svoje obroke i planiram šta ću jesti za nedelju dana - pojašnjava i dodaje da je njen tajni savet ,,da uvek imate listu namirnica".

Novac za namirnice dolazi iz njenog nedeljnog budžeta od 120 dolara, koji nosi u gotovini.

- Ovo ja smatram operativnim troškovima. Tako da prvo kupujem ono što mi je potrebno: namirnice, benzin, auto, a sve ostalo je za druženje sa prijateljima, možda neku novu košulju ili mali poklon - dalje pojašnjava Karli.

To znači da ako želi da se zabavi, pridržavanje budžeta za namirnice je imperativ. Recimo, u nedelji kada je obavljen intervju, Karlin meni je uključivao žitarice za doručak, sendvič od ćuretine, čips i jabuku za ručak i činiju lososa, avokada i pirinča za večeru.

- Ključ je da kupujete samo namirnice koje su na listi, tako da mi ovo pomaže da izbegnem kompulsivnu kupovinu - priča.

Istu taktiku primenjuje i na večeru ili piće sa prijateljima - stavka od 50 dolara u njenom budžetu za septembar.

- Mogu da razgovaram od srca i da potrošim otprilike, 4 dolara. Savladala sam umetnost da budem neverovatno društvena, da imam neverovatan društveni život i da takođe budem dobra u uštedi svog novca - zaključuje Karli.

Podsetimo, krajem nedelje smo preneli i priču Beograđanke koja uspeva na mesečnom nivou da uštedi 200 evra, a "odrekla" se samo jedne stvari.

(Telegraf Biznis)

Video: Miroslav Terzić prodaje kuću u Senti sa prelepim poljem lavande

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojkovic

    11. decembar 2023 | 00:26

    Ja ,godinama,na minimalcu,podstanar,170e,plus ta ,komunalije telefon,lekovi oko 32-34000din.za hranu ,higijenu i ostali lux,ostaje od 8000-12000u sred bgd,gde sam rodjen pre 62,zavrsio visu i 321dana u knjizici ,hrvatska,kosmet.nikad ponudjen posao,pomoc ,bilo sta ni od jednog drustva.toliko o humanosti zajednoce,zadnjih 30god

  • bobislav

    13. decembar 2023 | 14:09

    Hleb Sava i 200g parizera svaki dan i eto para!

  • Postar

    14. decembar 2023 | 14:43

    Ustedeo bi i ja da sam zensko i da me caste kad izlazim sa drustvom ali musko sam.Rata za stan koji sam kupio preko Be Safe nekretnina me udavi.Banka nema milosti malo,malo pa dize ratu kredita.Ko to moze da izdrzi?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>