• 16

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đorđe samo za piće ostavio 6.000 dinara na Kopaoniku: Objavio cene za koje kaže da "prazne i najdublji džep"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodaje da za njegovu porodicu, za četiri dana skijanja, treba preko 2.000 evra

  • 16
Kopaonik račun Foto: Marko Jovanović, RINA

"I poprilično dubok džep prazni se brzinom svetlosti", reči su kojima Đorđe Stanković iz Kraljeva, nakon provedenog vikenda sa porodicom na Kopaoniku, objašnjava cene na ovoj planini.

- Dovoljno vam je reći, da za jedan ručak sa porodicom najmanje košta 120 evra, dok su na primer samo domaća kafa i čaj 700 dinara, a flaša od dva litra vode 2.000 dinara. Pritom konobar je prišao i rekao iz topa rekao "čaj i domaća kafa su vam 700 dinara", kada smo tražili račun, koštalo nas je 620. Iako smo bili i prošle godine, imam utisak da je poskupelo sve za 30 posto - priča Stanković.

Dodaje da su staze na Kopaoniku zasta odlične i da zbog ljubavi prema skijanju rado bira ovu planinu, ali da će zbog visokih cena i neljubaznosti konobara tokom predstojeće zime najverovatnije potražiti drugu destinaciju.

račun, kopaonik Foto: Rina

- Razumem da sve poskupi, ali mislim da Kopaonik nije više planina za šire narodne mase, već samo za one sa izrazito dubokim džepom, zbog toga se mi selimo na Zlatibor ili Staru Planinu. Kada saberemo sve i stavimo na papir, za našu porodicu na ovom mestu, za sve četiri dana, skijanja treba preko 2.000 evra, što je zaista puno - zaključuje Kraljevčanin.

(Telegraf Biznis/Rina)

Video: Raste cena prasećeg i jagnjećeg mesa: Poskupljenje pred slavski period u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gastarbajter

    11. decembar 2023 | 18:41

    Niko vas ne tuče po ušima tamo da idete, Italija, Austrija ili Bosna su dosta jeftiniji, deru zato što mogu, da im propadne jedna ili dve sezone druga bi se pesma pevala.

  • Pec

    11. decembar 2023 | 18:44

    Ja na istom tom Kopaoniku za pet dana nas tročlana porodica za hranu i piće "ostavimo" 150€! Možda nismo IN? Nismo i ne želimo, ko želi treba da plati. Dosadni ste sa ovakvim tekstovima i objavama.

  • Nikolas

    11. decembar 2023 | 18:50

    PAPRENE CENE JEDNOGA DANA UGOSTITELJIMA -HOTELIJERIMA MOGU DA SE OBIJU O GLAVU I DA I ONI NAJBOGATIJI POTRAZE NOVU DESTINACIJU - CUVAJTE GOSTE!!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>