• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gde je najjeftinije skijanje u Evropi? Bugarsku s trona skinula jedna prelepa zemlja

B. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Analiza je uključila čak 36 evropskih skijališta

  • 1
Skijanje, Italija Foto: Pixabay/valtercirillo

Ako ste se pitali gde je najjeftinije skijanje u Evropido skoro bismo mogli reći da je željena destinacija u tom pogledu - Bugarska. Međutim, ove godine je došlo do preokreta. Bugarska više nije najjeftinija skijaška destinacija - barem za britanske turiste, nakon što joj je tu poziciju "preotela" Italija.

Zimovalište Bardonekija (Bardonecchia) se našlo ispred bugarskih mesta Borovets i Bansko, kao najpovoljnije odredište ljubitelja zimskih sportova, procenjeno je u godišnjoj analizi skijališta, u kojoj se ocenjuje odnos kvaliteta i cena, a analizu su sprovele "Post Office Travel Money" i turistička agencija "Crystal Ski Holidays".

Analizom je, inače, bilo obuhvaćeno 36 evropskih skijališta, a prikupljeni su podaci o cenama karata, iznajmljivanja opreme, škola skijanja, te hrane i pića na skijaškim stazama.

Ispostavilo se da je Bardonekija podigla cene u odnosu na prošlu godine za samo 1,4 odsto, dok je Borovets podigao cene do 8,2% i nalazi se na drugom mestu, a Bansko je sa porastom cena od čak 18,1% završio na šestom mestu liste najpovoljnijih skijaških destinacija u Evropi.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Knjigolistac

    18. decembar 2023 | 09:02

    Tekst ke vrh. Znaci nije u Italiji najjeftinije nego bolje za vise para. Hahaha

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>