• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Za Novu godinu digli cene - ne duplo, nego pet puta! Nečuveno!": Beograđanka odustala od srpske planine

B. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pretraživali smo "Booking" i pronašli ubedljivog "pobednika", kada je reč o visini cene

  • 1
Zlatibor nova godina, cena smestaja Foto: Telegraf, Shutterstock

Cene smeštaja na Zlatiboru, kao i na drugim našim popularnim planinama, tradicionalno rastu iz sezone u sezonu, posebno ako se uzme u obzir sve masovnija gradnja i atraktivna ponuda. Niču novi hotelski kompleksi, ali i novi apartmani, dok se jedan deo nacije još tokom perioda pandemije odlučio i za kupovinu/gradnju sopstvene nekretnine.

Na Zlatiboru, konkretno, maltene ne postoji nijedna zgrada u ovom momentu (ni ona koja se gradi, ni ona koja je nova i završena), a da na njoj ne piše da se neki apartman prodaje. Ili više njih. Međutim, ove godine smo primetili i jedan novi trend, a to je prodaja sobe.

Cene i ponuda skaču ne samo u ovom delu zapadne Srbije, već i na Kopaoniku, Staroj planini, Divčibarima i ostalim planinskim destinacijama, a posebno u "pikovima" sezone: to su Božić i Nova godina, odnosno uskršnji praznici i 1. maj.

Nedavno nam se javila čitateljka Tanja (60) iz Beograda, koja kaže da je pobesnela kada je videla dokle ide "drskost" vlasnika apartmana na Zlatiboru.

- Ja razumem da podignu cene smeštaja, svako bi, ali sam očekivala da noćenje košta duplo više u periodu od 29, 30. decembra pa do prvih dana januara... Međutim, cena je pet puta veća! Kada sam ukucala željene datume, polovinom meseca još i možete naći smeštaj/četiri noći za 100 ili 120 evra, ali je sve posle toga oko 50.000, 60.000 dinara. Nečuveno! - priča nam Tanja.

Kada smo pretražili smeštaj na Booking-u, za dve odrasle osobe u periodu od 29. decembra 2023. do 2. januara 2024. godine, cene su, u proseku, sledeće:

  • Apartman od 28 kvadrata, udaljen 1,5 km od centra, izdaje se za skoro 32.000 dinara;
  • Studio od svega 20 kvadrata, ali na 200 metara od centra Zlatibora, izdaje se za 47.000 dinara;
  • Apartman udaljen 500 metara od centra, površine 38 kvadrata, cene 69.000 dinara za četiri noći;
  • Kuća udaljena skoro 5 kilometara od centra, od 80 kvadrata, izdaje se za oko 70.000 dinara.

Ali, imamo i "pobednika". U pitanju je apartman od samo 35 kvadrata, doduše, u samom centru Zlatibora, koji se izdaje po ceni od 147.000 dinara za četiri noći u datom periodu. Pritom, ovo je snižena cena sa regularnih 180.000 dinara.

Tanja nam kaže da je, barem ovaj put, odustala od boravka na srpskoj planini oko Nove godine, a vi?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi

    21. decembar 2023 | 00:53

    Mi nismo ni planirali da boravimo u gradu podignutom na Zlatiboru.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>