• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trik za uštedu energije: Evo kako da namestite prozore na zimski režim, da dihtuju najjače

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve što vam treba je jedna papirnata novčanica (može i od 10 dinara, ne brinite), imbus ključ i nekoliko minuta vašeg vremena. Probajte, vredi uštedeti na računima

  • 0
Radijator, grejanje, novac, plaćanje grejanja Foto: Pixabay, Telegraf

Imate problem sa grejanjem prostorija tokom zimskih meseci? Čini vam se da vam je račun za potrošnju energenata previsok? Problem je verovatno u stolariji. A problem - ponekad - možete i sami da rešite.

Nedavno se na mreži Instagram pojavilo jednostavno i originalno rešenje za prozore koji "ne dihtuju".

Sigurno ste i vi često osetili problem nepotpunog zatvaranja prozora.

Kako biste sprečili da vam hladan vazduh ulazi u kuću, kako vam ukućani ne bi govorili da "ne treba da grejete ulicu", dovoljno je da proverite da li se prozori zatvaraju kako treba baš onako kako pokazuje video:

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Simple Creative Life Hack (@simplecreative2023)

Ubacite novčanicu (radi i sa dinarima, ne brinite!) i zatvorite prozor. Ako možete da izvučete novčanicu - prozor se ne zatvara dobro. Zato okrenite običnim imbusom onaj šraf koji se nalazi na sredini prozora.

Ponovite postupak: otvorite prozor, stavite novčanicu, zatvorite prozor. Povucite novčanicu. Ako opet možete da je izvučete - ponovo pokušajte. Ako ne možete da je izvučete - znači da prozor "dihtuje".

Nema potrebe da zovete majstora. Uštedećete na tome što ćete ovu malu "popravku" odraditi sami, a kasnije i na računu za struju ili gas.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>