• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kupio kuvano vino na Adventu, pa mu naplatili još nešto: "Što je račun veći, veća je šansa da vam smeste"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukupan račun mu je bio 15.80 evra

  • 0
Božićni marketi u Evropi Foto: Pixabay/shenxin

Ukoliko se za vreme novogodišnjih i božićnih praznika nađete na zagrebačkom Božićnom marketu, sudeći po objavi jednog Hrvata, trebalo bi da obratite pažnju na račun pre nego što platite uslugu. Naime, on je na Tviteru objavio dva računa, ukazujući na to da mu je "bakšiš" uračunat u cenu usluge, bez da je upitan da li želi da ga ostavi.

"Nova fora na Adventu - zaračunaju ti bakšiš bez tvojeg znanja. Što je račun veći, veća je šansa da vam smeste, a i veći je bakšiš", napisao je on uz fotografije dva različita računa.

Na prvom je konačna suma bila 15.80 evra, od čega je pola evra otišlo na bakšiš, dok je na drugom napojnica bila 1, a račun 22.10 evra.

Jutarnji.hr kontaktirao je vlasnika kućice na kojoj je došlo do neprijatne situacije, a on je rekao za hrvatski list rekao da se "bakšiš ostavlja isključivo dobrovoljno".

- Odlučili smo da ove godine ne primamo gotovinu jer nam je tako jednostavnije, a kako bi konobari u tom slučaju ipak imali mogućnost da dobiju napojnicu, ostavio sam im opciju u kasi da zaračunaju takozvani "tips", no isključivo doborovoljno i na način da ta napojnica bude iskomunicirana s gostom. Ne znam kako je do ovoga došlo, iznos napojnica koje ljudi ostavljaju putem kartica toliko je mali da se računa u promilima i zaista ne verujem da se ovde dogodilo išta drugo osim greške - ispričao je vlasnik.

Dodao je da se na bakšiš koji se ostavlja putem kartica, naplaćuje porez, dok će od 1. januara neoporezivo biti do 3.360 evra po radniku.

(Telegraf Biznis)

Video: Šta smo sve jeli u Seulu, da li biste ovo probali

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>