• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Voda 12 evra, a porcija pomfrita 1.000 dinara: Gosti besne zbog poznatog restorana, plaćaju i toalet

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan gost se požalio na mreži da je litar vode, za koju se ne zna da li dolazi iz slavine, platio više od 12 evra, a sporne su i cene hrane

  • 4
restoran, voda Foto: Shutterstock

U zapadnom svetu božićni praznici su završeni, i mnogi sada jedva čekaju zimski odmor. Ali, budući da u Nemačkoj nema snega, mnogi ljubitelji zime odlaze u snežna područja Austrije ili Južnog Tirola. U južnoj Nemačkoj i Severnoj Rajni-Vestfaliji, takođe, ima dovoljno skijališta, poput nadaleko poznatog Vinterberga.

Ipak, tamo se mnogima ne dopadaju cene. Upravo tu se nalazi i jedan poznati restoran koji, inače, uvek dobija odlične kritike. Lokacija restorana je predivna, i ima najvišu terasu u Sauerlandu, piše Fenix. Osim toga, nadomak restorana su bob staza i bajk park. Dakle, pogled i ambijent su "čista desetka", ali šta je onda naljutilo posetioce?

Cene, naravno, jer je i kvalitet usluge na visokom nivou. Činjenica da običnu vodu, na licu mesta, morate platiti više od 12 evra, izazvala je oštre kritike. Takođe, naplaćuje se i korišćenje toaleta.

U spornom restoranu, pola litre Koka-Kole je čak 7,20 evra, što znači da je ovo gazirano piće jednako skupo kao pivo ili voda. Čak i da ste gost restorana, odlazak u toalet ćete morati platiti - 1 evro.

Jedan gost se požalio na društvenim mrežama da je litar vode, za koju se ne zna da li dolazi iz slavine, platio više od 12 evra, a sporne su i cene hrane. Porcija krompirića u ovom restoranu košta 8,80 evra, dok je za varijantu s tartufima potrebno izdvojiti 22,80 evra.

Restoran naplaćuje i 6,80 evra za 200 mililitara kafe u maloj posudi, pri čemu se svaka dodatna šoljica naplaćuje dodatnih 2 evra.

Inače, u ovom slučaju barem "nema laži, nema prevare", jer su sve cene dostupne onlajn, tj. transparentne su. Kako navode nemački mediji, pomenuti restoran ima "dobro osoblje u kuhinji i odličan tim u posluzi, koji zaslužuje poštenu i dobru platu".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    2. januar 2024 | 15:49

    Nista nije skupo, nego smo mi siromasni!

  • Che

    7. januar 2024 | 23:24

    Važno je da na Kopaoniku ništa nije skupo.

  • V.A.Laki

    7. januar 2024 | 18:32

    Време је новац! - рече угоститељ и сабра рачун са датумом !? Неки угоститељи су се ухватили за джепове и заиграли Козарачко коло !

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>