• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Badnjak za 50 dinara, suve šljive za 100: U ovom gradu praznik je ipak važniji od profita

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na pijaci je bila ogromna gužva

  • 0
Leskovac badnjaci Foto: Tomislav Stevanović

Pred crkvom Sv.Trojice u centru Leskovca naložen je vatrom ogromni badnjak u prisustvu velikog broja vernika iz Leskovca i okolnih mesta. Sličan badnjak večeras je naložen i pred novom leskovačkom crkvom Sv.Simeona Mirotočivog u najvećem urbanom leskovačkom naselju "Dubočica".

Tokom dana oko podneva pedesetak kamiona prodefilovalo je leskovačkim centralnim uliucama sve do tamošnje varošice Vučje, noseći badnjake i poklončiće za brojne prolaznike, uglavnom decu. Na leskovačkoj "Zelenoj pijaci"opšta gužva,veliki broj prodavaca na improvizovanim tezgama nudio je badnjake ali i božićne đakonije, najviše oraha i lešnika.

Pojedinačna cena badnjaka kretala se od 50 dinara za jednu grančicu do 350 dinara za "aražman"od hrastovine i drenovine. I staro i mlado u Leskovcu tiskalo se duž pijace i velikih hipermarketa u ovome gradu. Aleksandra, mlađa studenkinja iz sela Miroševca kaže da prodajom pomaže svojoj tetki koju obožava i da je sve badnjake ona rasprodala do podneva "jer kvalitet robe sve govori", istakla je šarmantna Aleksandra.

Veliki uspeh u prodaji badnjaka"na malo" imao je i Aca iz sela Orašac koji je sa svojom suprugom Verom svu robu rasprodao u leskovačkom "Radničkom naselju". Na obližnjoj pijaci u "Radničkom naselju" najviše su se prodavale bele bundeve po ceni od 80 dinara po kilogramu, žuti šećer po ceni od 40 dinara komadno i suve šljive po 100 dinara u pakovanju od 250 grama. Kupaca je bilo mnogo, pa su prodavci delovali zadovoljno i na brzinu prodali donešenu robu, pa nakon popodnevnog bdenja u crkvi otišli svojim kućama.

(Telegraf Biznis/T. Stevanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>