• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Aranžmani za doček Srpske nove godine idu i do 6.500RSD: "Probali smo da izađemo negde večeras, sve je puno"

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Postalo je uobičajeno da lokali naplaćuju doček pravoslavne Nove godine

  • 0
nova godina docek cena novac pare Foto: A. Nalbantjan, Shutterstock

Danas proslavljamo pravoslavnu Novu godinu, u narodu poznatu kao Srpsku novu godinu, koja pada 14. januara po gregorijanskom kalendaru. U nedavnoj anketi pitali smo vas ,,da li je proslavljate", i sudeći po odgovorima - više je onih koji hoće. Ipak, ako planirate u izlazak u poslednjem trenutku, trebalo bi da znate da je skoro sve puno, javlja nam čitateljka, ali i da aranžmani idu i do 6.500 dinara.

"Probali smo da izađemo negde večeras, sve je puno", kaže K.P. za Telegraf Biznis, koja je planirala sa drugaricama večeras u provod.

- Iskreno, i zaboravile smo da je Srpska nova godina. U četvrtak smo pričale da izađemo, zvale smo redom lokale i svi su nam rekli da su puni. Tako da ćemo verovatno pomeriti izlazak za sutra - priča ona za Telegraf Biznis.

Inače, postalo je uobičajeno da lokali naplaćuju doček pravoslavne Nove godine, pa smo proverili kako su se ove godine kretale cene.

I dok ima onih koji neće naplaćivati doček, najskuplji smo pronašli na Adi Ciganliji - gde će vas izlazak stajati 55 evra, odnosno 6.500 dinara.

Neki naplaćuju simboličnih 10 evra, dok recimo doček u jednom restoranu na Novom Beogradu staje 35 evra, ali je u cenu uključena i večera.

Nedavno smo pisali i o dočeku Srpske nove godine u selu Pranjani, na obroncima Suvobora. Ono po čemu je doček u ovom selu nadaleko poznat, jeste cenovnik pistupačan za svačiji džep.

- Nismo hteli da budemo alavi, nego želimo da se ljudi lepo provedu, a i da ne potroše čitavu platu za tu jednu noć. Primera radi, kilogram mešanog mesa sa roštilja koštaće 2.000 dinara, a porcija vrata od 400 grama 1.000 dinara. Vešalice, po porciji od takođe 400 grama, konobari će nuditi po istoj ceni od 1.000 dinara. U ponudi će naravno, pored predjela, pihtija, sireva čija porcija se kreće od 200 dinara, cene pića su takođe veoma zanimljive, kažu za RINU organizatori.

Ako vam je do provoda, a zakasnili ste da "zapljunete" svoje mesto, tu je i doček na Trgu republike. U novu-staru godinu večeras možete ući uz taktove pesama Saše Matiće i Tee Tairović.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>