• 3

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Bez 2.000 dinara ne mogu sa detetom nigde": Koliko vas košta jedan dan školskog raspusta u gradu?

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na osnovu priča roditelja za Telegraf Biznis, radi se o najosnovnijim potrebama

  • 3
Deca dete zima sneg sankanje dinari Foto-kolaž: Shutterstock, A. Nalbantjan

Školski raspust je idealan za odlazak kod baka i deka, ali ako ste ove godine odlučili da "ostavite" decu kod kuće, verovatno ste se susreli sa značajnim troškom po vaš porodični budžet. Jedan čitalac pisao nam je da je recimo odlazak na klizanje po osobi 1.000 dinara, što je bio dovoljan povod da pitamo roditelje u našoj redakciji ,,koliko ih je koštao jedan dan ovogodišnjeg raspusta?".

Sigurno znate bar jednu osobu koja je "sličuge" pravila od gajbica i klizala se na zaleđenoj ulici u komšiluku, ali verovatno vezujete i sećanja na neka od gradskih klizališta. I dok je pre desetak godina bilo dovoljno da platite svega 100 dinara klizaljke, a na pojedinim klizalištima do oko 500 dinara (ulazak i klizaljke), sada vas taj gušt košta i do 1.000 dinara po osobi.

- Otišli smo na klizanje, tri odrasle osobe i dvoje dece. Znači, ako roditelj želi da ode sa detetom, u startu će platiti 2.000 dinara. A gde je tu sok ili čokoladica ako dete poželi da mu se kupi? - priča jedan čitalac, koji se obratio redakciji Telegraf Biznisa.

Naša koleginica priča da je još skuplje, ako vaše dete ne zna da kliza, pa treba da se iznajmi i tzv. pingvin, koji košta 600 dinara na jednom od klizališta. Dodaje recimo, da ako želite da odvedete dete u neki zabavni park, za čas vam može otići 1.500 dinara.

- Jedna igra koja traje najviše minut košta 150 dinara, za to sam dala 1.500 dinara - priča nam.

A šta ako dete poželite da odvedete u bioskop? Od tog izdatka će vam se tek zavrteti u glavi.

- Htela sam bratance da zanimam odlaskom u bisokop, nije upalilo, ali da jeste, to bi nas koštalo 250 x 3 u Milanovcu. Večeras idem u bioskop u Beogradu, kartu ću platiti 700 dinara - priča druga koleginica za Telegraf Biznis.

Ako usput poželite da dete nakon bioskopa odvedete na hranu, računajte bar još 1.000 dinara po osobi... A da li je roditeljima sa decom koja su u vrtiću lakše? Kako se uzme.

Jedna koleginica priča da joj na šetnju sa detetom ode oko 1.000 dinara, a ako želi da je odvede u pozorište, ili igraonicu - ta suma se duplira.

- Šetamo oko 3 sata, dete poželi da jede kokice što je oko 150 dinara. Zatim ponekad želi mali helijumski balon koji sad košta 450 dinara. Tu su onda sokić ili voda, ako neko pita zašto ne nosim od kuće, pored svih stvari koje ponesemo napolje - ne znam ni gde da mi stane flašica vode.

Ponekad svratimo i na kroasan i čokoladno mleko, što je oko 200 dinara - priča za Telegraf Biznis ona.

Kada se sve podvuče, za jedno dete vam treba minimum 1.000 dinara dnevnno ako planirate da izađete, dok kod kuće - uvek može da se nađe lepa zabava.

Kakva je situacija kod vas? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf Biznis)

Video: Aukcija ribe na đerbanskom marketu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • G

    21. januar 2024 | 19:51

    Glasali ste, uživajte sad

  • Kole

    21. januar 2024 | 19:47

    Uobražena "gospoda" kojima je sve skupo! A kada treba za odmor dati 1.500-2.000 eura, onda se nađe! Obični licemeri.

  • Nesa

    21. januar 2024 | 22:55

    Pa sta to sve nas boli ona stavr,idi snajka druze sta god da si u Valsotince da zivisi i radis i 2 hiljade dinara ce ti biti sasvim dovljno dnevno

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>