• 13

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pečenica 2.500 dinara, šunka u omotu na akciji 999: Domaći market izazvao burne reakcije na mrežama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nema sumnje da su kupci bili iznenađeni cenama

  • 13
Supermarket cene Foto-kolaž: Shutterstock, TikTok/instantdomacica

Komforan život danas iziskuje veću količinu novca, nego inače, što snimak koji je osvanuo na internetu i dokazuje. Naime, jedna domaća prodavnica rešila je da suhomesnate proizvode ponudi po cenama koje su mnoge ostavile bez teksta.

Ako želite da sebi i porodici obezbedite suvu pršutu, morate da izdvojite "simboličnih" 2.500 dinara za kilogram, dok je obična pršuta 1.099 dinara. Takođe tu je i svinjski vrat od 1.299 dinara, ali postoje i akcije, kako bi bilo pristupačno za "svačiji" džep.

Stišnjena šunka u omotu je "samo" 999 dinara, što je u odnosu na prethodno navedene cene i te kako "povoljno".

Potom, u ponudi se našla i pašteta koja je bila na sniženju od 129 dinara, a na sniženju našle su se i čokolade od 300 grama, za  379 dinara.

Naravno, kad pojedete ovako skup obrok, pa se zasladite čokoladom na "sniženju", red je i da se malo zalije, pa se na akciji našao i sok za samo 120 dinara.

@instantdomacica Posetila sam novi supermarket u Nišu - Tekijanka . . . . . #kupovinanamirnica #tekijanka #supermarket #supermarkettiktok #namirnice #jeftino #nabavka #povoljno #sniženje #instantdomacica #akcijeipopusti #hrana #kupovina ♬ Nice and Easy - Louis Adrien

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gustav

    20. februar 2024 | 15:13

    Cene hrane su kod više nego u Nemačkoj ili Austriji gledano prema kupovnoj moći. Ima ti više uzroka: dinar precenjen u odnosu na evro, kod nas veće marze u trgovini nego preko, niko ne suzbija dogovaranje cena, naša alavost jer se svi ugradjuju preko mere dok roba stigne na raf (naš seljak tu najmanje dobije). I kad sve sabereš, najskuplji smo. Da ne govorim o akcijama, ovo što kod nas zovu akcijom - smešno u poredjenju sa inostranstvom.

  • Gustav

    20. februar 2024 | 16:14

    Uz izvinjenje zbog dve greške u kucanju u prvom postu (kucano bukvalno u hodu) samo bih da dodam ovo, najvaznije: gde je nama kontrola kvaliteta hrane? Dobili smo laboratoriju od EU (donaciju) mislim još 2006. Ne radi i dalje!!! Tad su bili zuti, pa došli beli, crni, crveni, rozikasti... I nema je i dalje! U čijem je to interesu? A npr. preko ima kontrole, i to se plaća, i utiče na cenu artikla. I opet su jevtiniji. Sve je do nas i samo do nas.

  • Ja sam ja

    20. februar 2024 | 16:58

    Pa nije nista cudno s obzirom da drzava uzima papreno veliki procenat kroz porez

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>