• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo koliko Amerikanci cene srpsko blago: Ajvar, krastavci i smoki na policama USA marketa, a cene...

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cene su, kao što je i očekivano, malo skuplje nego kod nas

  • 2
Prodavnica Foto-kolaž: Shutterstock, Pixabay, Telegraf.rs

Ako smo po nečemu prepoznatljivi, to bi bila rakija, ajvar i ćirilica. Naši influenseri dane provode putujući u kombiju, a prva "stanica" ujutru je uglavnom benzinska pumpa, gde se često "opreme" namernicama za taj dan, ali im nije palo na pamet da će naići na - ajvar.

- Ljudi vi ne shvatate moju sreću, pogledajte, ovo je ajvar. Tu su i krastavčići, smoki, kao i medeno srce - ponavaljala je devojka koja je bila vidno uzbuđena.

Kako je naglasila cena krastvačića je 4,79 dolara, što je 520 dinara, dok je ajvar malo skuplji, pa košta 5,49, što je 629 dinara.

Tu se našao i smoki, čije veliko pakovanje košta 3,99 dolara, odnosno 433 dinara, dok je malo pakovanje 1,29 dolara, ili 140 dinara.

@darakata_ Da je bio neko da snimi moju facu kad sam ja ovo ugledala 🤣🥹🇺🇸🇷🇸 #fyp #amerika #srbija #balkan #balkantiktok #srbijatiktok #serbia #katici #kamiondzije #truckstop #srpskiproizvod #ajvar #argeta #smoki #odusevljenje #bosna #unatravelcenter #michigan #balkanskiproizvodi ♬ original sound - katići 🚛💨🇺🇸

Cene su, kao što je i očekivano, malo skuplje nego kod nas, ali za ljude sa Balkana, koji se nalaze u Americi, verujemo da je ovaj "pronalazak" neprocenjiv.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja sam ja

    21. februar 2024 | 14:06

    Pa s obzirom da su njihove plate 5 puta vece od nasih, a cene manje vise iste, upotrebite malo mozak i shvaticete koliko se lose zivi ovde

  • Zoran Vasiljevic

    21. februar 2024 | 16:14

    Pa moj prijatelj je nai šao na prodavnice u Americi gde su cene tih proizvoda niže nego kod nas ,grand kafa pola kilograma kao kod nas 250 grama,ovo je neki skuplji market,inače sam imao prilike u Austriji da vidim cene naših proizvoda mnogo niže nego kod nas,mi smo uvek bile ovce za šišanje.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>