• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Radije ću ići u zatvor, tamo je toplo": Penzionerku zatekli računi veći od 8.000 evra za režije

D. J.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivša učiteljica ima penziju od svega 800 evra, te je jasno da ni sama ne zna kako da pokrije ove troškove

  • 0
Pas, maženje, penzioner, ilustracija Foto: Pixabay

Svima nam je jasno da su cene sve veće, ali ono što je jedna penzionerka doživela je pravi "košmar". Naime Nemica, koja živi u stan od 59 kvadratnih metara, dobila je račun za režije u iznosu od  8.026,52 evra.

Kako nemački mediji navode, ona je nedavno ostala bez supruga, koji je preminui, te od tada vodi računa o svakom evru, pa je uvek imala na umu da ugasi svetlo ili bojler, kako bi uštedela što više novca, ali to nije bilo dovoljno.

- Pismo uprave kompanije za nekretnine bilo je šokantno. Grejanje moram platiti oko 6.000 evra, vodu gotovo 2.000 evra, ostalo su troškovi doma, smeća i lifta - rekla je utučena žena.

Bivša učiteljica ima penziju od svega 800 evra, te je jasno da ni sama ne zna kako da pokrije ove troškove.

- Neću to platiti. Radije idem u zatvor gde ću imati toplu ćeliju - rekla je ona.

Vlasnik nekretnine tvrdi kako je obračun troškova "ispravan".

Ovo je samo još jedan slučaj od stotina hiljada stanara koji trenutno pate zbog ogromnih računa za režije. Nemački mediji navode kako se radi o sistemu grejanja na daljinu, te da visoke cene korporacije nemilosrdno iskorišćavaju i od svog monopolskog položaja stvaraju veliki posao piše Fenix Magazin.

- Problem je u tome što se cene ugovora o daljinskom grejanju sastoje od mnogo komponenti i teško ih je razumeti. To takođe mnoge kupce ostavlja na milost i nemilost monopolističkih dobavljača - navodi advokat upućen u slučaj.

Kompanija za upravljanje nekretninama iz ovog slučaja saopštila je medijima kako radi na rešenju kojim će se obezbediti pošteni uslovi za stanare.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>