• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

U Crnu Goru za 25.000 dinara, avionom do Španije za 100.000: Ovaj aranžman ide "kao alva" među Srbima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kakvi vas popusti čekaju na Sajmu?

  • 0
Odmor letovanje novac cena Foto-montaža: Tanjug/AP, Shutterstock

Danas je otvoren 45. Medjunarodni sajam turizma u Beogradu, koji će za posetioce biti otvoren do nedelje. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Grčka, a popusti se kreću od 35 do 40% za rani buking. Pun pansion za sedam dana u Sutomoru kreće se od 210 evra, dok sa popustom Kosta Brava i Majorka staju 900 evra. U cenu je uračunat avionski prevoz i transfer.

Jedna od zemalja koje prvi put učestvuju na sajmu je i Libija. Iako još uvek u ponudi nema turističke aranžmane, prestavnici turističke organizacije Libije su se potrudili da prikaže sve čari svoje zemlje.

Sajam turizma Foto: Telegraf.rs/V.K.

Živopisna narodna nošnja, prelepe rukotvorine i gomila knjiga sa divnim fotografijama učiniće da naši turisti požele da posete ovu zemlju čim se za to ukaže prilika.

Agencije nude dodatne pogodnosti za gotovinsko plaćanje

Telegraf je obišao štandove uvek popularne Grčke i Turske.

Predstavnici turskih turističkih agencija skrenuli su nam pažnju da posebno vole srpske turiste jer su ljubazni, pristojni i nisu zahtevni.

Sajam turizma Foto: Telegraf.rs/V.K.

Saznali smo i da je Tunis i dalje veoma popularna destinacija. U nekim agencijama aranžmani su krenuli da se prodaju još u novembru prošle godine a interesovanje i dalje raste.

Posebno za regiju Mahdija i ostrvo Djerba na jugu Tunisa.

Cene za 7 noćenja u ovoj afričkoj zemlji kreću se od 470 evra pa naviše. Posebno je interesantno što sve više ljudi iz Srbije odlazi da poseti groblje srpskih vojnika iz Prvog svetskog rata u gradu Bizerta, na severu Tunisa.

Ova destinacija posebno popularna među Srbima

Od naših komšija, grad Trebinje je posebno interesantan srpskim turistima. Samo tokom Sretenjskih praznika oko 90 odsto posetilaca Trebinja bilo je iz Srbije.

Sajam turizma Foto: Telegraf.rs/V.K.

Kako nam je ispričala direktorka turističke organizacije Trebinja Mirjana Putica, u proseku 52 odsto svih poseta Trebinju čine gosti iz Srbije. Posebno je aktivan verski turizam i poseta manastiru Hercegovačka Gračanica, gde se nalaze mošti Jovana Dučića.

Iz agencija kažu da je jeftinije bukirati preko same agencije nego preko booking-a

Pričali smo i sa predstavnicima osiguravajućih kuća koji su nam rekli da se primećuje porast u potražnji putnog zdravstvenog osiguranja u poslednjih deset godina.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>