• 8

Vreme čitanja: oko 1 min.

Devojčici u četvrtom osnovne drug za rođendan poklonio kovertu sa 4.000 dinara: Nije jedini, to je novi trend

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da sve ukazuje da je ovo novi trend, govori i priča druge Beograđanke, koja se požalila da joj je sin u školi na Zvezdari tražio 5.000 dinara za poklon

  • 8
Devojčica, dečak koverta Foto-kolaž: Shutterstock

Ekipi Telegrafa poverila se jedna Beograđanka, čijoj ćerki je u osnovnoj školi, umesto poklona, drug uručio kovertu. I to sa pozamašnom sumom novca, tačnije 4.000 dinara.

Kako nam je pojasnila, devojčica ide u četvrti razred osnovne škole, a umesto poklona je od druga istog uzrasta, dobila kovertu sa novčanicama u vrednosti od 4.000 dinara.

- To je postalo normalno u našem odeljenju, nije prvi put da neko da tu sumu novca ako ne stigne da kupi poklon - pojašnjava nam ova žena.

Da sve ukazuje da je ovo novi trend, govori i priča druge Beograđanke, koja se požalila da joj je sin u školi na Zvezdari tražio 5.000 dinara da kupi drugarici poklon.

Na pitanje ,,da li je reč o celokupnoj vrednosti poklona koju deli više drugara", žena nam je potvrdila da svako pojedinačno treba toliko novca da izdvoji.

- Moraću da mu objasnim da je to mnogo i da ne može toliko novca da izdvaja. Održaću mu lekciju o vrednosti novca - poručila nam je S.J, i dodala da su za jednog druga iz odeljenja skupili čak 60.000 dinara.

Da li je ovo trend i u vašoj školi?

Glasajte

Ne samo da se otvara pitanje ,,šta deca kupuju jedni drugima za 60.000 dinara", već se postavlja i pitanje kako smo simbolične čokolade, poklone iz radnji "sve za 150 dinara", zamenili sumom za koju većina roditelja radi i do tri puna radna vremena.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    2. april 2024 | 17:25

    Od tupavih i nezainteresovanih roditelja, da li deca mogu biti drugačija?!

  • Ivana

    4. april 2024 | 07:54

    Da im niste dozvolili takvo ponašanje dragi roditelji, deca se ne bi tako ponašala.!!?

  • Slobodan

    4. april 2024 | 15:42

    Pa takve su ih napravili roditelji.Kao i za sve drugo.Mobilne telefone,skupe patike... I tu onda stradaju deca koja dolaze sa normalnim vaspitanjem iz normalnih porodica.Prošli smo kroz to ali smo ipak uspeli da od dece napravimo ljude.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>