• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Produži dalje, možeš samo da me gledaš": Kako je Beograđanin brže, bolje pobegao od jednog izloga?

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Bezobrazna cena"? Postoji li to u svetu kapitalizma?”

  • 0
sako Foto: Freepik

"Imao sam neka posla, pa sam u pauzi svratio do jednog novobeogradskog tržnog centra. Nije baš najsrećniji način da se 'ubije' vreme, ali takav je ovaj kapitalistički svet, kad ne znaš sta ćeš, uvek možeš da pronjuškaš i spremiš karticu za neko sitno zadovoljstvo", poručuje jedan Beograđanin u ispovesti za Telegraf Biznis.

Tako je, kako priča, "bacio oko" na jedan fini sako.

- Stvarno je lep, nema šta, kombinacija sportskog i elegantnog. Nisam baš mislio da kupim sako, ali ipak sam čučnuo da pogledam cenu. Tako su aranžirani izlozi tih "finih" radnji, da moraš da čučneš, pošto je cena dole. Moraš da izoštriš vid, da žmiriš i balansiraš telo u neprirodnom položaju, jer se cifre tako gomilaju da prosto ne možeš da poveruješ da je to brojka koja znači cenu.

I pre nego što počneš da komentarišeš ovo pisanije, pročitaj ga do kraja, zanima me šta ti misliš? - poigrao se rečima ovaj Beograđanin, kog je jedna stavka u izlogu ostavila bez teksta.

- Bolje je da se pripremiš, jer zavrteće ti se u glavi kada čučneš, a možeš da izgledaš i kao "luzer" koji protrlja oči i nastavlja dalje, praveći se da ništa nije ni video.

"Bezobrazna cena"? Postoji li to u svetu kapitalizma? Ma, onako od srca da ti kažem, baš je bezobrazna, ošamari te i nasmeje ti se u lice: "Hajde, provuci tu tvoju karticu, čik".

Ima, naravno, uvek onih koji će na "čik" odgovoriti sa "klik", sve što treba da urade je da ukucaju svoj pin - nastavlja dalje mladić.

posao, kravata, odelo Pixabay.com

"Hvala gospodine, želimo vam prijatan dan"

- Nije da me "153 k" za jedan sako nije malo žacnulo. 'Produži dalje, možeš samo da me gledaš', kao da mi je rekao.

Ali, nikakva tragedija! Nije to stvarno "bezobrazno" i ne treba tako razmišljati, jer ako oni mogu da ga prodaju nekome i za milion, neka to učine, podržavam. Svaka roba ima svoga kupca.

Možda bih i ja, da imam toliko novca kupio i taj sako, jer mi se dopao. A možda bi ga neko kupio i baš zato što je cena 'bezobrazna', a njemu se može. I prestiž je na prodaju, a ne samo tkanina - zaključio je Beograđanin u ispovesti koja je stigla na mejl Telegraf Biznisa.

Ako ste vi imali slično iskustvo sa cenama, pišite nam na mejl biznis@telegraf.rs

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>