• 0

Vreme čitanja: oko 9 min.

9 najboljih mem koina za kupovinu u aprilu

A. V.

Vreme čitanja: oko 9 min.

Token Dogwifhat (WIF) je nedavno doživeo značajan skok u ceni, povećavši svoju vrednost za skoro 200% u poslednjih 30 dana

  • 0
zlato Foto: Shutterstock/tech_BG

Ovaj popularni token doživeo je pad cene početkom Aprila zajedno sa drugim vodećim mem koinima. Tokom ovog kvartala i istorijski, meme kriptovalute su se isticale kao među najboljim investicijama kad god je tržište bilo snažno.

S obzirom da mem koini često prednjače u rastu, i sa predstojećim smanjenjem bitkoin nagrada u Aprilu, vredi razmotriti devet najuspešnijih mem koina trenutno dostupnih za kupovinu.

Najbolji izbor mem koina za april

Ovaj pregled pruža brzi uvid u kriptovalute koje su privukle pažnju zajednice zbog svoje originalnosti, potencijalnog rasta vrednosti ili zabavnog faktora koji ih čini popularnim među korisnicima.

  • Slothana (SLOTH) – fokusira se na uključivanje zajednice u ključne odluke
  • Dogecoin20 (DOGE20) - podržava pasivni prihod i održivu budućnost kripto sveta
  • Sponge V2 (SPONGEV2) - pruža veći potencijal za ulaganja i rast cena
  • Smog (SMOG) - mem koin sa izuzetnim potencijalom rasta i zarade
  • Dogwifhat (WIF) - zabavlja investitore kroz jednostavan koncept psa sa šeširom
  • Pepe (PEPE) – mem koin koji ističe zabavnu i uspešnu alternativu u kripto svetu
  • Bonk (BONK) - ima za cilj da postane vodeća valuta u Web3 zajednici
  • Book of Meme (BOME) - digitalizuje meme kulturu putem blokčejna
  • Wen (WEN) - mem token koji spaja delimične NFT-ove i kulturu mačaka.

Slothana

Na samom vrhu naše liste je Slothana (SLOTH), novi mem koin koji upravo počinje u pretprodaji na mreži Solana. SLOTH token još nije u opticaju, ali ga možete dobiti unapred. Trenutno je projekat omogućio prodaju 10.000 SLOTH-a po ceni od 1 SOL, sakupivši do sada skoro 6 miliona dolara u pretprodaji.

Kriptovalute Foto: Promo

Za samo nekoliko dana broj pratilaca projekta je skočio sa 500 na skoro 7000, što jasno pokazuje veliko interesovanje ljudi za ovaj novi mem koin. Projekat takođe aktivno koristi platforme za komunikaciju sa zajednicom i omogućava im da učestvuju u donošenju odluka.

Trenutno je u toku anketa u kojoj zajednica glasa o tome da li SLOTH token treba da se pokrene samo na decentralizovanim berzama (DEX) ili treba da bude dostupan i na centralizovanim berzama (CEX) i na DEX-u.

Nakon završetka pretprodaje, projekat će distribuirati tokene kupcima. Kraj pretprodaje još nije utvrđen, ili bar nije javno objavljen. Međutim, oni koji kupuju token SLOTH mogu pratiti napredak projekta na X platformi, gde je SLOTH već doživeo brz rast.

Posetite Slothana web sajt

Dogecoin20

Dogecoin20 (DOGE20) iznenadio je tržište kao jedan od najuspešnijih mem koina u pretprodaji u 2024. Za samo nekoliko dana uspeo je da prikupi više od 10 miliona dolara zahvaljujući svojoj sposobnosti da se osloni na tradiciju koja definiše DOGE, ali da istovremeno poboljša svoje karakteristike kako bi odgovorio na savremene potrebe.

Kriptovalute Foto: Promo

Kao ERC-20 token, Dogecoin20 je zasnovan na Ethereum mreži, koja otvara vrata za ulaganje i omogućava članovima zajednice da pasivno zarađuju nagrade jednostavnim držanjem DOGE20 tokena. Takođe, to što je deo Ethereum ekosistema takođe znači da je Dogecoin20 znatno ekološki prihvatljiviji od svog prethodnika.

Pored toga, DOGE20 će biti kompatibilan sa različitim ERC-20 novčanicima, što korisnicima olakšava skladištenje i upravljanje tokenima.

DOGE20 pretprodaja se bliži kraju. Međutim, još uvek imate priliku da se pridružite i obezbedite svoje mesto u jednom od najzabavnijih i najperspektivnijih mem koina. Po ceni od samo 0,00022 dolara po tokenu, može se kupiti putem ETH, USDT, BNB ili kreditne/debitne kartice.

Posetite Dogecoin20 sajt

Sponge V2

Sponge V2 (SPONGE), kao što ime implicira, je nova modifikacija originalnog tokena Sponge koji je lansiran 2023. Dok je prethodna verzija Sponge doživela impresivan 100-struki rast vrednosti zbog svoje velike popularnosti među investitorima, njegovi programeri su shvatili da postoji potencijal da se stvori nešto još veće i bolje.

Kriptovalute Foto: Promo

Zato su odlučili da ukinu originalni Sponge i lansiraju Sponge V2, koji je sada dostupan. Naravno, vlasnici originalnog Sponge tokena prelaze na novu verziju. Ovaj projekat omogućava korisnicima da nastave da učestvuju i zarađuju nagrade. U međuvremenu, novi investitori mogu direktno kupiti Sponge V2 tokene i uključiti se u projekat.

S obzirom da se očekuje da će V2 biti veći, bolji i atraktivniji, lako je shvatiti zašto bi ovaj token bio vredan pogleda. Ovaj projekat i njegov token nemaju nikakve veze sa Nickelodeonom ili likom Spongebob Kockalone.

Posetite Sponge V2 sajt

Smog

Smog (SMOG) se izdvaja kao jedan od obećavajućih mem koina u kripto svetu za 2024. godinu, jer je tematski vezan za zmajeve, koji prema kineskom zodijaku dominiraju ove godine. Zmajevi su tradicionalno simbol sreće i prosperiteta, što SMOG čini atraktivnom investicijom za mnoge. Ovaj mem koin je zabeležio izuzetan rast od preko 210% u poslednjih mesec dana i preko 340% od njegovog lansiranja.

Kriptovalute Foto: Promo

Pored toga, SMOG-ov prvi airdrop, nazvan „Najveći Solana Airdrop ikada“, uskoro će se održati. Još uvek ima vremena da se uključite u akciju. Potrebno je samo da kupite i uložite SMOG da biste zaradili XP. XP bodovi će odrediti nagrade koje će dobiti svaki vlasnik tokena.

Cena SMOG tokena je pristupačna, trenutno se kreće oko 0,21 dolara po tokenu, a dodatno, SMOG se prodaje sa 10% popusta. Takođe je moguće uložiti SMOG da biste vremenom zaradili dodatne nagrade. Sve ove činjenice čine SMOG atraktivnom opcijom za investitore, bez ikakvih očiglednih nedostataka.

Posetite Smog sajt

Dogwifhat

Dogwifhat (WIF) je još jedan izuzetno zabavan mem projekat zasnovan na psima koje jednostavno opisujemo kao "pas sa šeširom". Dogwifhat je privukao pažnju kripto investitora jednostavnim stavljanjem šešira na pse, a ovo je u suštini ključ za razumevanje ovog sektora mem koina.

Kriptovalute Foto: Promo

Iznenađujuće, ovaj projekat je postigao ogromnu popularnost među investitorima u mem koine, što ga je dovelo do pozicije trećeg po tržišnoj kapitalizaciji u trenutku pisanja. Sa tržišnom kapitalizacijom od 4,33 milijarde dolara stoji odmah iza Dogecoina i Shiba Inu.

Iako ne nudi stvarne slučajeve upotrebe, nema opciju za ulaganje i nema nameru da spali bilo koji od svojih 998,9 miliona tokena, ipak je postao centralni deo današnje zajednice mem koina, uglavnom zbog popularnosti pasa kao mema.

Ovde se ne radi o funkcionalnosti, već o čistoj zabavi koju projekat pruža. Dogwifhat predstavlja meme koin u svom najčistijem obliku, gde se ulaganje i trgovanje dešavaju jednostavno zbog čiste zabave i vibracije koju projekat donosi. Dogwifhat je definitivno doneo ono što je potrebno za uspeh.

Pepe

Pepe (PEPE) je još jedan prepoznatljiv meme koin koji kruži skoro godinu dana. Njegovi kreatori ga opisuju kao „najsmešniji meme koin u univerzumu“. Inspirisan popularnim Pepe memom, ovaj koin tvrdi da je došlo vreme da se Pepe postavi na tron umesto pasa.

Kriptovalute Foto: Promo

Ova tvrdnja nije prošla nezapaženo. Pepe je uspeo da postane četvrti najveći meme koin. Iako se takmiči sa mnogim konkurentima zasnovanim na psima, Pepe je pokazao da meme koini ne moraju biti ograničeni na štene.

Projekat Pepe je postigao značajan uspeh s obzirom na njegovo tiho lansiranje, bez pretprodaje, minimalne poreze i transparentnu i jednostavnu strukturu. Nema skrivenih trikova ili komplikovanih taktika kao neki drugi meme koin. Pepe je jednostavno zabavan meme koin bez skrivenih planova.

Uprkos svom uspehu, Pepe se retko fokusira na razvoj nekog projekta. Umesto toga, tim jednostavno kreira i deli memove dok njihova zajednica radi isto. Njihov moto je jednostavan, zabavljaju se bez obzira na kretanja na tržištu.

Bonk

Vraćajući se temi mem kriptovaluta sa fokusom na pse, upoznajemo Bonka (BONK), koji se ponosno predstavlja kao "Pas coin za ljude". Bonk je počeo kao besplatni airdrop Solane za Božić 2022. godine. Od tada je postig

Kriptovalute Foto: Promo
ao veliki uspeh, privlačeći preko 619.000 vlasnika prema podacima sa sopstvenog sajta.

Ovaj projekat se proširio na 10 različitih blokčejn mreža, sa ciljem da postane vodeća kriptovaluta u Web3 zajednici. Do sada je projekat postigao 119 integracija u različitim sektorima, uključujući DeFi, razvojne alate, razmjene, igre, NFT, te alate za prenos i društvene mreže. Pored toga, Bonk je izlistan na 33 različite kripto berze, što uključuje i centralizovane i decentralizovane platforme.

Iako se obično ne smatra vrhunskom kriptovalutom, Bonk je rangiran na šestom mestu među mem kriptovalutama po tržišnoj kapitalizaciji, i sada iznosi impresivnih 1,68 milijardi dolara. U globalnom rangiranju kriptovaluta, Bonk zauzima 66. poziciju, što je impresivno s obzirom na broj dostupnih kriptovaluta i tokena.

Pored toga, projekat je aktivan na brojnim društvenim mrežama, uključujući X, Medium, Discord, Telegram, Instagram, YouTube i mnoge druge. Ovo prisustvo na više platformi pomaže u jačanju veze sa zajednicom i objašnjava zašto je Bonk postigao takav uspeh.

Book of Meme

Book of Meme (BOME) je inovativni kripto-projekat koji ima za cilj da kreira digitalnu knjigu svih vaših omiljenih memova i da ih trajno ovekoveči putem blokčejn tehnologije. Iako je to ambiciozan poduhvat, upravo ovaj pravac obezbeđuje brzu popularnost projekta. Pri tome je ovaj koin sedmi najveći mem koin po tržišnoj kapitalizaciji, dostižući impresivnih 899,4 miliona dolara.

Kriptovalute Foto: Promo

Projekat radi na više blokčejn mreža, uključujući Solanu i Arveave, sa vizijom daljeg širenja u budućnosti. Njegov dugoročni cilj je da promoviše novu eru decentralizovanih društvenih medija i da memovima neuništiv status.

Kao deo svojih napora da postigne ovaj cilj, projekat je najavio niz alata koji će u bliskoj budućnosti biti dostupni na platformi Book of Meme. To uključuje Meme Enhancer, Meme ClipArt galeriju i još mnogo toga.

Od svog lansiranja, BOME token je zabeležio značajan porast vrednosti od čak 1,690%, dostigavši vrednost od 0,016 dolara. Projekat je doživeo još veći rast nakon lansiranja, dostigavši 0,026 dolara, pre nego što se stabilizovao na trenutnom nivou. Ovo jasno ukazuje na njen potencijal za dalji rast, što ga čini atraktivnom opcijom za investitore.

Wen

WEN (WEN) je novi mem token sa ciljem da se ovekoveči Wen kultura sa najslađim mačjim koinom u svetu Web3. Ovo je takođe prvi projekat zajednice ikada pokrenut na frakcionom NFT modelu.

U suštini, tim koji stoji iza projekta podelio je pesmu „ 'A Love Letter to Wen Bros “ od @veremeov na trilion komada i lansirao ih kao tokene na Solana mreži. Sada se ovim tokenima trguje kao i drugim mem koinima. Međutim, svaki WEN token predstavlja delimično vlasništvo nad pesmom.

Prema zvaničnom sajtu projekta, njihov cilj je da pomeraju granice Solana ekosistema. Do sada su postigli nekoliko značajnih koraka kako bi postali prvi projekat koji je postigao konkretna dostignuća. Kao što je već pomenuto, oni su prvi koin zajednice zasnovan na frakcionom NFT modelu.

Oni su takođe bili prvi koji su zvanično lansirani na Jupiter DEX lansirnoj platformi. Konačno, prvi NFT su iskovani na WNS NFT standardu. Svi ovi elementi, zajedno sa činjenicom da se radi o retkoj vrsti mem koina posvećenog mačkama, učinili su da WEN privuče pažnju zajednice i postane omiljen među korisnicima.

Zaključak

Iako su cene kriptovaluta često sklone brzim promenama čak i tokom perioda snažnog rasta, mem koini su uvek privlačili pažnju jer ih je zabavno kupiti, posedovati i koristiti. Čak i kada tržište ide nizbrdo, mem koini su prvi koji se oporavljaju. Oni privlače široku publiku i iza sebe imaju snažnu zajednicu.

Neki od ovih koina su dodali slučajeve upotrebe kao što je ulaganje da bi privukli korisnike. Međutim, glavna privlačnost mem koina je uvek bila njihova zabava i popularnost. Na kraju, sve zavisi od individualnih preferencija i rizika koje ste spremni da preuzmete.

Posetite Slothana web sajt

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>