• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Cene u Grčkoj divljaju: Apartman preko 1.000 evra u Nikitiju, skuplje od hotela u Turskoj

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

A na ovo treba pridodati i novac koji vam je potreban tokom vašeg boravka

  • 1
Odmor letovanje novac cena Foto-montaža: Tanjug/AP, Shutterstock

Trend rasta najma privatnog smeštaja u Grčkoj nastavlja se i ove godine. Podsetimo, negde u ovo vreme prošle godine pisali smo o skoku cena za 5 do 10 odsto, a odnos cena i kvaliteta ukazuje da će taj procenat ove godine značajno porasti.

U prilog ovome govore i ponude koje uveliko možete naći u agencijama. Recimo, dvokrevetni apartman u mirnom delu Nikitija početkom juna košta 278 evra po osobi, dok ta cifra ide i čak do 588 evra krajem jula i u prvoj nedelji avgusta. Ako se pak odlučite za najam celog smeštaja, platićete ga oko 100 evra manje.

U odnosu na jun, krajem jula i početkom avgusta, cena po osobi skače za čak 300 evra

Cene najma studija/apartmana, idu i preko 1.000 evra. Za 10 dana početkom jula treba da izdvojite 920 evra, dok je već sledeći termin 1.040 evra.

Sarti i dalje ostaje nešto povoljniji, pa se tako cena kreće u drugoj nedelji juna od 258 evra po osobi, do 438 evra za isti termin dva meseca kasnije. U julu i avgustu cene u Neos Marmarasu idu i do 780 evra za najam celog apartmana.

Treba uračunati i da su ovo često cene sa prevozom. Što se ipak i više isplati ako ne planirate da obilazite okolne plaže svojim kolima.

Takođe, neretko je reč o prosečno sređenom apartmanu, sa jednostavnim krevetom, noćnim stočićem i čajnom kuhinjom. Utoliko više, govori zašto će mnogi ove godine razmisliti isplati li se taj novac ostaviti u apartmanu, ili dati koji evro više za smeštaj u hotelu sa doručkom.

Kada se na sve ovo doda novac koji vam je potreban za boravak na moru, hrana koju nemate u smeštaju, najam ležaljki (koji je počeo da se plaća u mnogim grčkim letovalištima), dolazimo do prilične sume novca i letovanja koje vas može koštati i preko 1.000 evra.

Gde sve možete na more do 800 evra?

Proverili smo i gde sve možete na more za do 800 evra. Odnosno po ceni koja je postala, sudeći po ponudama, "prosek" za dve osobe u Grčkoj.

Recimo, 10 noćenja u Ljoret de Maru (9.07 - 19.07.) kreće se od 66.000 dinara. U Turskoj čak možete i da boravite 10 dana u hotelu za 100.000 dinara. U pitanju je hotelski smeštaj u Antaliji na 200 metara od plaže.

Čak se i apartman u Poreču može naći za 55.000 dinara početkom jula.

Da li ste već isplanirali gde ćete na more? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojko

    11. april 2024 | 20:48

    Samo Grcka bracala, idem mojom Skodom Super be karavan tedei, crveno dei, trosi 4 kila, nosim sve od kuce, kuvala tasta sarme pa duboko zamrzla, meso za rostilj, rostilj, cumur, suncobran i cetri gajbe ladnog zajecarca, tamo samo lubenaje kupujem u Lidlu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>