• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Detaljan vodič cena za Prvi maj: Ove akcije su aktivne, a nestašica jedne stavke pravi "pometnju"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Videćemo kakva će situacija biti uoči praznika

  • 0
Prvi maj, Uranak Foto: Shutterstock, Nikola Anđić, Tanjug/Sava Radovanović, Nenad Mihajlović, Zoran Žestić

Kada je u pitanju odluka da li uranak provesti kod kuće, ili pak u prirodi sa prijateljima pokraj vatre, cene su svakako jedna od najbitnijih stavki koje utiču na istu. Iako je sigurno da ćete račun verovatno podeliti na više delova sa prijateljima, činjenica je da su pripreme malo "ozbiljnije" jer to nije samo obično okupljanje koje se svodi na piće, već je akcenat ovog puta na hrani, bar je uglavnom tako.

Podsetimo, ove godine Praznik rada i Uskršnji praznici padaju jedno za drugim, tako da je pred nama cela nedelja praznika. Stoga smo proverili kako se trenutno kreću cene u marketima.

Nešto više od nedelju dana pred Prvi maj i Uskrs u prodavnicama se mogu naći i akcije. A videćemo kako će izgledati dani uoči praznika.

U sledećem nizu predstavljamo vam okvirne cene najbitnijih namirnica bez kojih proslava u prirodi ne može da prođe.

Akcije:

- Svinjski but (kg) - 700 dinara

- Pljeskavica (kg) - 600 dinara

- Pileći batak i karabatak (kg) - 280 dinara

- Krilca (kg) - 300 dinara

- Pile (kg) - 290 dinara

- Dimnjeni vrat (kg) - 1100 dinara

- Ćumur 2 kilograma - 435 dinara

- Luk (kg) - 100 dinara

Meso:

-  Kobasice za pečenje (kg) od 600-750 dinara

-  Pileće grudi (kg) od 350-590 dinara

- Pileći batak (kg) od 440 - 520 dinara

- Mleveno meso svinjsko (kg) 600 - 800 dinara

- Mleveno meso junjeće (kg) 1100 - 1340 dinara

- Krilca (kg) 300 - 429 dinara

Dodaci:

- Ćumur od 436 - 1000 dinara

- Ulje (1l) 175 - 205 dinara

- Pivo 70 - 120 dinara

Salate:

- Kupus 90 dinara

- Paradajz (kg) 280-390 dinara

- Luk (kg) 100 - 123 dinara

Ono što je nas iznenadilo, jeste da je u mnogim prodavnicama teško pronaći ćumur, kao i da cena istog veoma varira.

(Telegraf Biznis)

Video: Ovako do detalja izgleda rušenje nekada čuvenog hotela: Zbogom Jugoslavijo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>