• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije baš neki doček: Turisti snimljeni kako vuku kofere do izlazne rampe na riječkom aerodromu. Ovo je razlog

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Autobusima i taksistima se ne isplati da ulaze na parking jer je drastično poskupeo preko noći

  • 1
Aerodrom, Putnik, Koferi Ilustracija: Pixabay/Rudy and Peter Skitterians

Krajnje neobična situacija zabeležena je juče na međunarodnom aerodromu u Rijeci, gde je viđena grupa turista sa koferima kako pešači do izlazne rampe. Obično ih tih nekoliko stotina metara prevezu autobusi, ali kako je aerodrom preko noći drastično povećao cene ulaza na parkiralište za autobuse i taksi prevoznike, sada im se to ne isplati.

Na najvećem testu su sada turističke organizacije, koje su promene dočekale naprečac, autobusi ne žele da posluju po starim cenama, a putnicima treba objasniti o čemu se radi piše Novi list.

Ulazak autobusa na parkiralište, koji prevozi putnike sa aerodroma do odredišta ili obrnuto, lani je koštao 15 evra, a ove godine košta 360 evra.

Iako putnici nisu krili iznenađenost što su deo puta morali pešaka, nisu pravili problem - srećom.

– Lepo je vreme, na odmoru smo pa stoga i nije bilo tako teško odraditi ovu šetnju - rekla je jedna putnica za hrvatski list, ipak  napominjući da takva praksa nije, niti bi trebala biti uobičajena.

- Nije čudo! "Dranje" gostiju postalo je pravilo a ne izuzetak. Sramota! - stoji u jednom od komentara na jučerašnji video.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pero Postar

    8. maj 2024 | 10:11

    Ja ili sam imao srecu ili su bili fer na R-Parking-u pa me nisu odrali, dobro sam prosao.Cak su me njihovim autom sa vozacem prevezli do Aerodroma.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>