• 5

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kilogram jagnjetine 3.500 dinara, još vam dodatno naplate ren: Nakon ovih cena, trebaće vam čaša vode

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na nedavno održanoj Jagnjijadi zatekli smo cene koje su nas ostavile u čudu

  • 5
Jagnjijada, jagnjilo Foto: Mileta Mirčetić

Kako je počelo lepo vreme, tako je počeo i period raznih manifestacija širom Srbije.

Tako je naša ekipa prošlog vikend posetila manifestaciju nadomak Mladenovca, čuvenu Jagnjijadu koja se održavala u selu Jagnjilo. Za mnoge je ovo pravi doživljaj, posebno ako su istinski ljubitelji jagnjetine.

Širom sela se širim miris mesa, ražnjevi su bili na sve strane, a takmičari koji su učestovali u izboru za najbolje pečeno jagnje bili su odlično raspoloženi. Posetioci manifestacije koja je trajala čak tri dana, mogli su da odmore od šetnje pod velikim šatorom gde su mogli da naruče omiljeno piće i uživaju u slatkom zalogaju tople jagnjetine.

Jagnjijada Jagnjilo Foto: Mileta Mirčetić

E sad, sigurno je bilo onih koji su samo zauzeli sto sa željom da obilno jedu, ne gledajući jelovnik i cene istog. Međutim, onaj ko je pogledao - mogao je da ostane zabezeknut jer su cene "otišle u nebesa".

Uslikali smo cenovnik ispred šatora u ovom selu koji je pokazivao da je kilo jagnjetine neverovatnih 3.500 dinara! Samo 500 dinara jeftinije je kilo prasećeg pečenja. Takođe, ni piće nije izuzetak, pa je tako flaša vina od 0,75 litara košta 3.000 dinara.

Šta vi mislite o ovim cenama?

(Ona.rs)

Video: Bili smo na Jagnjijadi i prenosimo vam utiske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša

    24. maj 2024 | 16:43

    Apsolutni bezobrazluk ali tako je svuda i dok ljudi placaju znaci da cena prolazi i da nemaju potrebe da skidaju cenu. To sto vecina nema ne znaci da nema dovoljno onih koji mogu da plate. Nikoga nije briga kada se iznese zvanican podatak o milionerima i milijarderima u Srbiji, 33000 milionera i 48 milijardera u DOLARIMA, drugo 3896 u Novom Sadu i 4291 u Beogradu i zamislite njihove zvanicno prijavljene plate od 75.000 do 570.000 evra mesecno. ZIVELI, nojevanje je najprisutnija disciplina u Srbiji.

  • Nebojsa

    24. maj 2024 | 18:59

    Pecenje prasece u MB pecenjari je 3800 po kg tako da sta imamo vise da pricamo .

  • Stevo ražanj

    25. maj 2024 | 07:38

    Beograd diktira cene. U BSK je kilogram prasetine pecene na struju 4.800, tako da ovo i nije bezobrazno kolike su cene u Bgd bezobrazne.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>