• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zagrepčani u proseku zaradili 1.544 evra: Iznenadiće vas u kom sektoru je plata veća od 2.500 evra

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo su prosečne neto plate za mart mesec

  • 0
Novac, evri Isplata minimalca oko 7. maja / Foto: Marko Jovanović

Prosečna mesečna isplaćena neto plata po zaposlenome u  pravnim licima u Gradu Zagrebu za mart ove godine iznosila je 1544 evra, što je nominalno više za 7.3 posto u odnosu na februar i rast za 16.7 posto u odnosu na mart prošle godine prenosi Index.hr.

Prema podacima Gradske uprave za privredu, ekološku održivost i strateško planiranje, najviša prosečna mesečna neto plata za pravna lica za mart isplaćena je u delatnosti proizvodnje pića, u iznosu od 2538 evra.

Najniža plata, pak kako prenosi hrvatski list, isplaćena je delatnosti proizvodnje odeće, u iznosu od 863 evra.

Medijalna neto plata za mart iznosila je 1252 evra, što znači da je polovina zaposlenih imala manje, a polovina više od toga iznosa.

U odnosu na prosečnu mesečnu platu za mart na nivou Hrvatske, koja je iznosila 1326 evra, prosečna zagrebačka neto plata isplaćena za taj mesec bila je veća za 218 evra.

Prosečna mesečna bruto plata po zaposlenome u pravnim licima u Gradu Zagrebu za mart ove godine iznosila je 2210 evra, što je porast za 8.3 posto u odnosu na februar i porast za 17.2 posto u odnosu na mart 2023. godine.

(Telegrad Biznis)

Video: Gejmeri zarade 7 srpskih plata, spremaju se za turnir kao sportisti, a evo kakvo je njihovo zdravlje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>