• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cene u Istri će vas momentalno rashladiti! Porcija pomfrita 5€, ćevapi idu i do 19€: Na cene se više i ne žale

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

A ovo su cene u predsezoni, pravi pik se tek očekuje

  • 0
skok cena inflacija hrana i piće Foto-kolaž: Shutterstock, Pixabay

U istarskim turističkim centrima već u predsezoni cene su otišle u nebo u odnosu na prošlogodišnje, a očekuje se da će, kako se leto bliži, biti još i više.

U Rovinju i Poreču, na primer, cena velikog makijata je 3,5 evra, dok je espreso oko 1,80 evra. U Puli je najviša cena jedne velike kafe s mlekom oko 2,30 evra u centru grada. Ista je priča i sa koktelom "aperol špric", pićem koje se praktično najviše pije tokom leta na obalama mora, a košta od šest do čak 11 evra.

Cene porcije pomfrita kreću se oko pet evra, a cena ćevapa nikada nisu bile više i kreću se i do 18,90 evra. Cena pica je u pomenuta tri grada od devet evra pa naviše.

Burgeri su pak posebna priča, piše zagrebački Jutarnji list. Ovo jelo je poprilično traženo pa mu se cena u Rovinju kreće i do vrtoglavih 18 evra. A najveća razlika između Poreča, Rovinja i Pule je upravo u ceni kafe.

U Puli se u centru grada još uvek cene velikog makijata nisu povećale na 3,5 evra što je u Poreču i Rovinju u centru postalo normalno. Čak se više niko na tu cenu ni ne žali, piše list.

S druge strane, u Puli je sladoled najskuplje i košta od dva od 3,5 evra po kuglici.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Šta smo sve jeli u Seulu, da li biste ovo probali

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>