• 3
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Beograđanka u Crnoj Gori platila flašicu vode čak 4.5 evra: "Samo da smo znali..."

D. J.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ukoliko krenete malo dalje ka Petrovcu, Budvi i Boki Kotorskoj cene na Crnogorskom primorju rastu", istakla je ona

  • 3

Letnja sezona na Crnogorskom primorju već je počela, a visoke temperature i prijatna voda već su u susednu zemlju privukli veliki broj gostiju, pre svega iz regiona. Da su Srbi jedni od najčešćih gostiju na ovom delu Jadranskog mora pokazuje i to da su gužve na graničnim prelazima već počele.

Porodica Stojanović iz Čačka odlučila se za letovanje u Čanju i za sada, kako kažu, nisu se pokajali.

- Uvek biramo drugu polovinu juna za odmor, tada je voda najčistija i nema velikih gužvi. Apartman smo u Čanju pronašli za 50 eura po danu. Par ležaljki je u zavisnosti od plaže oko 10 eura, kafa ili pivo na laži uobičajenih dva, tri eura. Deluje mi da se cene, bar ovde gde smo mi, nisu menjale u odnosu na prošlu godinu - kaže za RINU Milan Stojanović.

Ukoliko krenete malo dalje ka Petrovcu, Budvi i Boki Kotorskoj cene na Crnogorskom primorju rastu. Apartman po danu je nemoguće pronaći ispod 70 evra, a par ležaljki ćete platiti oko 20 eura. Nešto "jače" cene očekuju vas i u kafićima.

- Dva kapućina u plažnom baru u Perastu platili smo osam eura, dok ono što nas je negativno iznenadilo jeste flaša od 0.75 ml negazirane vode, koju smo platili 4.50 eura. Da smo znali kupili vodu u prodavnici - kaže turistkinja iz Beograda koja svoj odmor provodi u Boki Kotoroskoj.

Prema poslednjim podacima Nacionalne turističke organizacije u Crnoj Gori trenutno boravi 60.784 turista, što je 6,65 odsto više u odnosu na uporedni period prethodne godine i nešto više u odnosu na 2019. godinu. Najveći rast broja gostiju beleži se u opštinama Budva i Herceg Novi.

Turistički delatnici zadovoljni su početkom ove letnje sezone. Kako navode, očekivanja za dalji period su takođe jako optimistična.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krusevac

    17. jun 2024 | 11:58

    Imaju pravo da naplate i 10e vodu, što nije kupila u mega marketu tamo je jeftinija

  • Dotur Luigi( Hecim) & AI

    17. jun 2024 | 12:22

    Време је новац-рече угоститељ и сабра рачун с'датумом !

  • Pr.Zec

    17. jun 2024 | 12:28

    Sta je to za nas arbe mi smo regionalni lider mi smo sila

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>