• 12

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sedneš, kažeš dobar dan i 50 evra manje: U centru Kotora cene samo za one sa najdubljim džepovima

M. P.
M. B.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kotor je oduvek važio za finiju varijantu, ali to i dalje ne umanjuje gorak ukus kada treba da iskeširate minimum jednu i po dnevnicu (prosečne plate) na ručak

  • 12
Kotor usluga evri Foto-kolaž: Shutterstock

Leto je tek počelo, a cene već obećavaju "preznojavanje" u Crnoj Gori. Ako poželite da ručate u centru Kotora, nadomak legendarnog sata, spremite se da to zadovoljstvo i platite.

Priznajemo, Kotor je oduvek važio za finiju varijantu, ali to i dalje ne umanjuje gorak ukus kada treba da iskeširate minimum jednu i po dnevnicu (prosečne plate) na ručak. Takođe, prosečan.

Pođimo od predjela

Uzmimo u obzir da ćete poželeti da naručite meze - samo 300 grama selekcije domaćih proizvoda (pršut, sir, kajmak, masline) košta 18.50 evra. Znači, tu ste već tanji za oko 2.000 dinara.

grčka salata, salata, povrće, salata sa povrćem Foto: Shutterstock/FotosDo

Salata

Ako niste mnogo ješni, pa je vaš izbor salata - ne nadajte se da ćete jeftinije proći.

Salata od hobotnice, sa crvenim lukom, miksom zelenih salata i čeri paradajzom košta 19.70 evra. A da li smo vam napomenuli da je reč o samo 250 grama proizvoda?

Salata sa piletinom i miksom zelenih salata, kao i dresingom od citrusa, je nešto jeftinija i staje 14.80 evra.

Testenina i rižoto

Tanjir od 350 grama taljatela sa spanaćem i kozjim sirom košta 17.20 evra. Znači, u pitanju je jelo bez mesa.

S druge strane, rižoto sa morskim plodovima i paradajzom je za manje od 2 evra skuplji (18.80 evra).

pastrmka, riba, pastrmka sa krompirom, pastrmka sa blitvom i krompirom Foto: Shutterstock/Jacek Chabraszewski

Glavno jelo

Kad ste već na moru, verovatno ćete poželeti da uživate u nekom od morskih specijaliteta - ili ćete pak preskočiti kad čujete koliko košta pola kilograma ribe.

Tačno 49.50 evra i to za selekciju ribljih specijaliteta, za dvoje. Tuna stejk je 28.70 evra, a 350 grama fileta brancina sa paradjzom, maslinovim uljem i kaprom košta 27.70 evra.

Lignje na žaru sa blitvom i krompirom su nešto jeftinija opcija i staju 22.70 evra.

Ako ste ipak više ljubitelj roštilja, pileći file na rukoli i krompiru (350 grama) platićete 19.80 evra.

Sendviči

Sendviči su tek posebna priča, kako nam javlja čitalac, koji nam je i poslao cenovnik - najobičniji je 13 evra.

sladoledi, poslastičarnica, frižider Foto: Pexels

A ako biste da se zasladite?

Došli smo i do slatkog dela, ako vam je uopšte stalo nakon ovog rolerkostera cena.

Činija svežeg voća (300 grama) košta 5.50 evra, isto kao i tri kugle sladoleda u ovom restoranu.

Kada se sve stavi na papir, za jedan običan ručak treba vam i više od 50 evra za dve osobe.

Kakva su vaša iskustva sa cenama ove godine? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf Biznis)

Video: Šta smo sve jeli u Seulu, da li biste ovo probali

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. Marko

    22. jun 2024 | 21:50

    Nista skuplje nego Beograd ili Zlatibor. A za Kotor se zna da je uvek bio medju najskupljim gradovima i bivse Juge, ali zato i najlepsi.

  • Crnogorka

    22. jun 2024 | 23:26

    I ja bi se hranila u Interkontinetal u Beogradu al mi dzep ne da. Svugde na svetu, pa i kod nas ima lokala i hotela koji su samo za elitu.

  • Milan

    22. jun 2024 | 22:11

    Živim u Podgorici,more mi je na pola sata od kuće,15 godina iz inata ne idem na more zbog cijena i bahatosti tamošnjih ljudi.Svake godine idem na planinu,vazduh,zelenilo,spavanje po 8-10 sati uveče,sve je tri puta jeftinije,domaća zdrava hrana.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>