
Sedneš, kažeš dobar dan i 50 evra manje: U centru Kotora cene samo za one sa najdubljim džepovima
Leto je tek počelo, a cene već obećavaju "preznojavanje" u Crnoj Gori. Ako poželite da ručate u centru Kotora, nadomak legendarnog sata, spremite se da to zadovoljstvo i platite.
Priznajemo, Kotor je oduvek važio za finiju varijantu, ali to i dalje ne umanjuje gorak ukus kada treba da iskeširate minimum jednu i po dnevnicu (prosečne plate) na ručak. Takođe, prosečan.
Pođimo od predjela
Uzmimo u obzir da ćete poželeti da naručite meze - samo 300 grama selekcije domaćih proizvoda (pršut, sir, kajmak, masline) košta 18.50 evra. Znači, tu ste već tanji za oko 2.000 dinara.

Salata
Ako niste mnogo ješni, pa je vaš izbor salata - ne nadajte se da ćete jeftinije proći.
Salata od hobotnice, sa crvenim lukom, miksom zelenih salata i čeri paradajzom košta 19.70 evra. A da li smo vam napomenuli da je reč o samo 250 grama proizvoda?
Salata sa piletinom i miksom zelenih salata, kao i dresingom od citrusa, je nešto jeftinija i staje 14.80 evra.
Testenina i rižoto
Tanjir od 350 grama taljatela sa spanaćem i kozjim sirom košta 17.20 evra. Znači, u pitanju je jelo bez mesa.
S druge strane, rižoto sa morskim plodovima i paradajzom je za manje od 2 evra skuplji (18.80 evra).

Glavno jelo
Kad ste već na moru, verovatno ćete poželeti da uživate u nekom od morskih specijaliteta - ili ćete pak preskočiti kad čujete koliko košta pola kilograma ribe.
Tačno 49.50 evra i to za selekciju ribljih specijaliteta, za dvoje. Tuna stejk je 28.70 evra, a 350 grama fileta brancina sa paradjzom, maslinovim uljem i kaprom košta 27.70 evra.
Lignje na žaru sa blitvom i krompirom su nešto jeftinija opcija i staju 22.70 evra.
Ako ste ipak više ljubitelj roštilja, pileći file na rukoli i krompiru (350 grama) platićete 19.80 evra.
Sendviči
Sendviči su tek posebna priča, kako nam javlja čitalac, koji nam je i poslao cenovnik - najobičniji je 13 evra.

A ako biste da se zasladite?
Došli smo i do slatkog dela, ako vam je uopšte stalo nakon ovog rolerkostera cena.
Činija svežeg voća (300 grama) košta 5.50 evra, isto kao i tri kugle sladoleda u ovom restoranu.
Kada se sve stavi na papir, za jedan običan ručak treba vam i više od 50 evra za dve osobe.
Kakva su vaša iskustva sa cenama ove godine? Pišite nam u komentarima.
(Telegraf Biznis)
Video: Šta smo sve jeli u Seulu, da li biste ovo probali
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dr. Marko
Nista skuplje nego Beograd ili Zlatibor. A za Kotor se zna da je uvek bio medju najskupljim gradovima i bivse Juge, ali zato i najlepsi.
Podelite komentar
Crnogorka
I ja bi se hranila u Interkontinetal u Beogradu al mi dzep ne da. Svugde na svetu, pa i kod nas ima lokala i hotela koji su samo za elitu.
Podelite komentar
Milan
Živim u Podgorici,more mi je na pola sata od kuće,15 godina iz inata ne idem na more zbog cijena i bahatosti tamošnjih ljudi.Svake godine idem na planinu,vazduh,zelenilo,spavanje po 8-10 sati uveče,sve je tri puta jeftinije,domaća zdrava hrana.
Podelite komentar