• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ako pukne vertikala u zgradi, čiji je to trošak? Ovo treba da znate pre nego što krenete u renoviranje

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Situacija Beograđanke Ivane inspirisala je jednu ženu iz Mirijeva da podeli sa nama njen problem sa cevima u zgradi

  • 1
vodoinstalater, majstori cena, Pare novac evri Foto-kolaž: Shutterstock

Situacija u kojoj se Beograđanka Ivana našla, kada su pre dva dana majstori otkrili da je pukla vertikala u njenom stanu, dešava se češće nego što mislite. Jedna sugrađanka iz Mirijeva ispričala nam je da se ista situacija i njoj desila - samo što je srećom, ona na puknutu cev naišla u fazi renoviranja stana. Odmah joj je prošlo kroz glavu da li će to povećati njene već postojeće troškove - a mi vam donosimo odgovor čiji je zaista trošak puknuta cev vertikale.

"Kada su majstori obili zid i primetili da cev curi, oblio me je hladan tuš. Zaista mi nije odgovaralo da imam dodatni trošak", rekla nam je ova žena.

Kada je obavestila Upravnika zgrade o problemu, dobila je odgovor kom se u početku nije nadala.

Kakva je procedura?

Prvo treba da kontaktirate Upravnika zgrade, ili predsednika stanara, koji će vas dalje uputiti u proceduru. Svi problemi koji se tiču glavnih cevi u zgradi su u nadležnosti JKP Gradsko stambeno. Odnosno, vi ne plaćate ništa ukoliko dođe do problema sa ovim cevima.

Ipak, ono što može biti problem jeste utvrđivanje gde je kvar nastao.

- Kod nas je procedura bila takva da su majstori izašli na teren i morali su da idu od stana do stana u vertikali i da buše malu rupu u blizini plafona kako bi videli gde je cev suva. Mi smo imali sreću da je cev pukla u stanu iznad nas, pa nismo morali mnogo da tražimo - priča nam ova žena.

Zatim, dodaje, zakazana je zamena cevi i sve je rešeno u vrlo kratkom roku.

- Zadovoljna sam načinom na koji se to rešilo i vrlo brzo smo mogli da nastavimo dalje sa našim radovima. Nakon što je cev zamenjena, došli su ljudi koji su zatvorili i izmalterisali rupu. Tako da je sve prošlo brže nego što smo očekivali i sa nula dinara utrošenih - zaključuje ova žena.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rašo Nbgd

    26. jun 2024 | 16:22

    "Stambeno" održava samo zgrade s kojima ima ugovor o održavanju,ne po automatizmu sve zgrade u Beogradu. Naša zgrada sarađuje s njima od 1973 godine i izuzetno smo zadovoljni.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>