• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Koliko je bitno uštedeti novac?

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Koji je siguran pristup štednji?

  • 0
Štednja, kasica prasica Foto: Shutterstock

Većina nas u životu ima jasno određene ciljeve. U detinjstvu su obično roditelji ti koji nam ih postavljaju, a nakon toga izazovi i novi ciljevi se samo nižu - od upisa u željenu školu i na fakultet, do pronalaženja dobrog posla, kupovine stana, stvaranja svoje porodice, …

Na ovoj velikoj listi prioriteta, jedan od veoma bitnih ciljeva je svakako i štednja. Sasvim razumljivo, jer je novac izrazito važan u našim životima, bez obzira na naš pojedinačni socioekonomski status.

Kao što je sigurno svakome od nas bar jednom rečeno, novac valja štedeti kada se ima, ali i da bi se imalo. Većina nas je sigurno bar jednom bila u situaciji kada nam je zatrebao dodatni novac i kada bi baš bilo dobro da smo počeli da štedimo na vreme.

Dobitnik na lotou,  bingo, pare, stan, novac, evri, sreca, radost, zarada, dobitak Foto: Shutterstock/Wpadington

Ljudska kreativnost nema kraja, pa tako i načini na koji se novac čuva i štedi. Neko je sakrio mali sef u dno ormara pa tamo čuva svoju ušteđevinu, neko možda i dalje preferira slamaricu, ali ipak dosta je onih koji svoj teško zarađeni i ušteđeni novac vole da oroče.

Moderno bankarstvo ima mnogo prednosti i sve češće podrazumeva obavljanje poslova sa građanima koji štede onlajn ili putem aplikacija. Upravo takvo rešenje svojim klijentima omogućava AIK Banka. Naime, bilo da se radi o dinarskoj i eurskoj oročenoj štednji, AIK banka daje mogućnost apliciranja preko sajta banke ili, u slučaju da ste već klijent banke, putem mBanking aplikacije. Ali to nije sve.

U AIK Banci je u toku promotivna kampanja tokom koje će poseban akcenat bit na oročenju putem elektronskog i mobilnog bankarstva, pa je kamata za online oročenu štednju povoljnija čak 0,5 procentnih poena i za dinare i za evre.

biznis, računica, štednja, evri, pare, novac, devize, kasica Foto: Shutterstock

Preciznije rečeno, kamata na dinare oročene onlajn, na godišnjem nivou iznosi 5 odsto, dok je će za evre 3,5 odsto. Za one klijente koji nisu u mogućnosti ili im prosto više odgovara poslove obavljaju lično, svoj novac mogu oročiti u filijali.

Iako je kod online oročene štednje maksimalan iznos po jednoj štednoj partiji 600.000 dinara ili oko 5.100 evra, AIK Banka je pripremila odlično rešenje. U pitanju je mogućnost da klijenti za veće iznose oročenja otvore više štednih partija i na taj način sebi osiguraju najpovoljniju kamatnu stopu za sva sredstva koja su planirali da oroče. Istovremeno, veći broj štednih partija klijentima pruža i opciju razoročenja samo dela sredstava (ukoliko to bude potrebno), dok na ostatak štednje nastavlja da se obračunava povoljna kamata.

Upravo zbog svega toga, razmišljajte o štednji u banci. Takva odluka će vam omogućiti ne samo da uživate u povoljnijim kamatnim stopama, već ćete imati fleksibilnost i sigurnost koju zaista zaslužujete.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>