• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Malo ko zna da je ovo neophodno za registraciju vozila preko agencije: Košta vas živaca, a svega je 360 dinara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako za ovo pravilo ne znate, ni ne čudi nas, jer pojedine agencije imaju već pripremljene papire

  • 1
Registracija vozila, dinari Foto: Freepik, Shutterstock

Registracija vozila je često obaveza koju zbog dokumentacije i čekanja u redovima prepuštamo agencijama za registraciju vozila, međutim, nemojte se iznenaditi ako ipak treba jedan papir da nabavite sami. Reč je o ovlašćenju, overenom kod notara, a ta vas usluga staje 360 dinara.

U slučaju da odlazak u MUP po novu nalepnicu (odnosno registraciju) odlučite da poverite agenciji za registraciju, ovlašćenje overeno kod notara je neophodno. Ako za ovo pravilo ne znate, ni ne čudi nas, jer pojedine agencije imaju već pripremljena ovlašćenja sa pečatom advokata, a vaše je samo da ga potpišete.

No, krenimo redom. U slučaju da zaista morate sami kod notara, nemojte odmah paničiti jer jednom kada pribavite ovaj papir više nećete morati da ga nabavljate (naravno, ako nastavite da obnavljate registraciju kod iste Agencije).

Takođe, isto ovlašćenje možete pribaviti i kod advokata, odnosno sa njegovim pečatom, a tada vas ta usluga košta od 1.000 do 1.500 dinara, kako pričaju iz agencija za Telegraf Biznis.

Postoji i treća solucija, koju smo već spomenuli, a to je da agencije imaju svoje advokate, pa vas tako ovlašćenje sa pečatom može dočekati "na gotovo". Vaše je samo da ga potpišete.

Kako nezvanično saznajemo, pojedine agencije imaju opciju i da same štampaju nalepnice u svojim prostorijama, a tada nije definisano da li je ovlašćenje potrebno ili nije.

Ipak, nijedna agencija nije želela da nam potvrdi takvu praksu.

(Telegraf Biznis)

Video: Devet izazova vise nad glavom svetske ekonomije dok je Ukrajina u ratu: Svačiji novčanik je ugrožen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vozač

    3. jul 2024 | 18:24

    Agencije za registraciju vozila se ponašaju kao hohštaperi najgore vrste.Prilikom registracije vozila, država vam na ime svih mogućih dažbina i taksi, komunalnalne, administrativne,poreza na upotrebu mot. vozila, izradu nalepnice...ukupno ima 5 stavki, uzme 4500 dinara a sama agencija, za pripremu dokumentacije( popunjavanje opštih uplatnica na vaše ime) uzme 1500 dinara( 300 dinara po svakoj, iako pojedini iznosi za uplatu su 200-250 dinara,manje od usluge popunjavanja). Pritom vam te iste agencije prodaju polisu obaveznog osiguranja( od koje imaju masan rabat), naplate vam cenu tehničkog pregleda od 6000 dinara, maksimalan koliko je država propisala...krađa i bezobrazluk.Bukvalno, postoji monopol pojedinaca u toj oblasti, kartelsko udružuvanje.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>