• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta ako vas je vlasnik prevario slikama apartmana? Direktor Jute otkrio šta nikako ne smete da uradite

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Juta) za Telegraf Biznis govorio je o nepredvidivim situacijama

  • 0
los smestaj stan apartman prljav krevet Foto: Shutterstock

Ostati bez smeštaja u stranoj državi možda je i najgora situacija koja nekog može da zadesi u tom trenutku, a direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Yuta), Aleksandar Seničić, nam je otkrio šta vam je u tom trenutku najbolja opcija.

Naime, kako nam je Seničić istakao, ukoliko dobijete smeštaj za koji smatrate da nije adekvatan plaćenoj ceni, bitno je da objekat nikako ne napuštate, a evo i zašto:

- Dakle, ako imamo nekog ko nije zadovoljan kvalitetom smeštaja koji je dobio ili smatra da to nije adekvatno onome što je on uplatio, uvek je savet da se to na licu mesta pokuša rešiti sa agencijom. Može nama da se javi, mi ćemo uspostaviti vezu sa predstavnikom agencije, ali ono što je važno je da se ne napušta taj objekat jer ne može se dobiti povraćaj celog novca. Prosta je procedura, tako da ako vam je obezbeđen smeštaj, niko vas nije prevario, ali to što vam ne odgovara po kvalitetu, vi možete dobiti nadoknadu razlike u ceni i u odnosu na kvalitet koji ste dobili, znači to je najčešće. Ipak, možemo da pomognemo da uspostavimo brzi kontakt sa turističkom agencijom preko koje je uplaćen aranžman i u tom kontekstu da pomognemo da putnik ostvari svoja prava po povratku.

Ipak, ostati bez smeštaja nije opcija, ali ukoliko dođe do toga, Seničić kaže da se to brzo i lako rešava.

- Što se tiče toga da neko ostane bez smeštaja, to se ne dešava. Čak i ako se desi takva neka situacija, ako je agencija naša članica, ona može nama da se javi i mi to možemo relativno brzo da rešimo. U par sati ćemo svakako naći rešenje da ljude smestimo.

(Telegraf Biznis)

Video: Spremao nam je svoja jela u Beogradu: Džek je šef sa Mišelinovom zvezdicom i griluje futoški kupus

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>