• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Može li Johnson & Johnson da bude deo vašeg investicionog portfolija?

B. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Većina nas je verovatno čula za Johnson & Johnson (J&J) kada su u pitanju program za bebe i kompanijin čuveni puder za bebe. Ipak, da li ste znali da J&J ima daleko veći domet, čak i ovde u Srbiji?

  • 0
Jonsons bebi šamponi Foto: Shutterstock/Tramp57

Tržište Srbije

J&J nije nov u Srbiji. Svoje prisustvo u zemlji uspostavili su još 1997. godine, što ih je učinilo jednom od prvih multinacionalnih kompanija koje su ušle na tržište nakon raspada Jugoslavije. Ova dugoročna posvećenost pokazuje njihovo poverenje u srpsko tržište.

Iako je J&J gigant u farmaceutskoj industriji, njihov srpski ogranak, J&J Consumer Srbija, fokusira se posebno na potrošačke zdravstvene proizvode, a ne na farmaceutske proizvode ili medicinske uređaje. Dakle, kada pregledate police u lokalnom supermarketu ili omiljenoj apoteci (drogerije), možda ćete naići na poznate brendove kao što su Johnsonov šampon za bebe, Listerine vodica za ispiranje usta ili čak OB. Šuška se da će se uskoro u Srbiji pojaviti još takvih međunarodnih brendova i proizvoda.

Više od pukih proizvoda za bebe

J&J se smatra jednom od vodećih farmaceutskih kompanija u svetu. Možda ih se čak sećate kao proizvođača vakcine protiv koronavirusa.

Još jedan od njihovih najpopularnijih serijskih proizvoda širom sveta je Neutrogena, koji je pomogao kompaniji da postane 6. najveća kompanija na svetu koja proizvodi robu široke potrošnje za zdravstvenu zaštitu.

Razmišljate da dodate Johnson & Johnson u svoj investicioni portfolio? Registrujte se sada da biste dobili BESPLATNU e-knjigu koja će vam pomoći da razumete kako da investirate u akcije i CFD-ove. Preuzmite svoju e-knjigu odmah!

Brojke ne lažu

Očekuje se da će J&J 17. jula objaviti svoj finansijski izveštaj za 2. kvartal 2024. godine. Analitičari će tražiti znake kontinuiranog rasta, posebno na tržištima u razvoju kao što su Srbija i region Balkana uopšte.

U trenutku pisanja ovih redova, cena akcija je oko 146 dolara, a mnogi analitičari predviđaju da će EPS (zarada po akciji) biti oko 5,8% veća u odnosu na isti period prošle godine, u proseku 2,71 dolara. Očekivani pad prihoda od skoro 20% (!!!) ih ne plaši.

Kako će se JNJ ponašati u danima koji prethode kvartalnom izveštaju? Da li možete da nadmašite većinu analitičara ili bi trebalo da ih saslušate? Prijavite se sada za besplatni CFD investicioni vodič i testirajte svoje veštine! Registrujte se ovde!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>