• 3

Vreme čitanja: oko 2 min.

Beograđanka mislila da kupuje kafu na akciji, pa hteli da joj naplate punu cenu: Ovako su se radnici pravdali

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Natalija je revoltirana situacijom u jednom lancu prodavnica koji radi 24 sata

  • 3
instant kafa Foto: Shutterstock

Beograđanka Natalija M. javila se ekipi Telegrafa revoltirana situacijom koja joj se dogodila u jednom lancu supermarketa koji radi 24 sata. Naime, kako nam je ispričala, mislila je da kupuje kafu na akciji, a onda joj je na kasi otkucana puna cena. Kada se požalila radnici, usledio je odgovor koji ju je razbesneo.

- Ušla sam u radnju nakon noćne smene, bilo je 15 minuta nakon ponoći. Inače, presek im je od 23.15 pa recimo do 15 minuta do ponoći. Otišla sam do rafa sa kafama, posegla za kutijom instant kafe koja mi treba, radujući se što je na akciji. Uzela sam još par sitnica, krenula ka kasi i kada mi je otkucana kafa, izašla je puna cena. Pitala sam ženu o čemu je reč, i ona mi je poručila da ta akcija više ne važi - priča Natalija.

U brzini je, kako dalje navodi, otišla je po drugu kafu, koja je takođe imala "crvenu cenu" i bez razmišljanja je uzela.

- Znači na polici je ona bila oko 400 dinara, kad ono ne leži vraže, na kasi i ona 700 dinara. Rekla sam i da mi nju storniraju, na šta sam dobila odgovor ,,šta je sad problem". To me je iznerviralo, pa sam odgovorila kako mislite šta je problem i zašto nisu skinuli cene. Dobila sam odgovor da za to oni nisu krivi i da nije njihov posao, odnosno da su cene važile do preseka ili ti do 23.15 i da ih sistem sam ukida ako taj dan ističu.

Na pitanje "ko treba da ih zameni, ako to nije njihov posao",  Natalija je dobila sledeći odgovor:

- Menjaju se u 6 ujutru, kad je nivelacija.

Kako nam priča ova Beograđanka, to je samo dolilo ulje na vatru. Dodala nam je da je tada upitala radnicu ,,zašto onda rade treću smenu ako ne rade svoj posao i varaju kupce", na šta odgovor nije dobila.

- Nisu svi kao ja i možda neko ne želi da se raspravlja. Pa vi onda izračunajte koliko novca "ukradu" kupcima od 23.45 do 6 ujutru kada rade nivelaciju. Pritom uopšte nije reč o maloj razlici u ceni - zaključuje devojka.

Inače, interesantno je i da prema trenutnom Zakonu o zaštiti potrošača, nepoštovanje člana 6 tog Zakona nije kažnjivo, a upravo se tiče obmane kupaca.

On glasi ovako:

"Trgovac je dužan da, osim ako ovim zakonom nije drugačije propisano, na nedvosmislen, čitak i lako uočljiv način istakne prodajnu i jediničnu cenu robe ili usluge, u skladu sa propisima kojima se uređuje trgovina".

Ranije, pravno lice moglo je da bude kažnjeno novčanom kaznom u iznosu od 300.000 do 2 miliona dinara.

Sa kakvim ste se vi problemima susretali u kupovini? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf Biznis)

Video: Spremao nam je svoja jela u Beogradu: Džek je šef sa Mišelinovom zvezdicom i griluje futoški kupus

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    26. jul 2024 | 19:18

    Evo nešto konkretnije. U Idei u Sd, Šalinačka ulica, kupio 6 proizvoda za 1200,račun 2000. Kasirka mi kucala 2 proizvoda koje nisam uzeo i pitam je gde su i da mi ih pokaže među kupljenim, pošto nisam počeo da pakujem. Ona prvo pokušava da me zbrzi da platim, onda raspravlja da su proizvodi tu, ne ume da ih pokaže, jer ih nema, na kraju kažem da lepo stornira sve. Nema ni izvini ni ništa.

  • Zoran

    26. jul 2024 | 18:05

    Gde nalazite ove gluposti?

  • Milosav

    28. jul 2024 | 17:15

    I meni se dogodilo tako nešto ulazim u radnju sting u Despotovcu konzerve za mačke stoji cena od 208dinara a na kasi 238 dinara kad pitam kako je tomoguće kasirka odgovara da nije zamenila cenu poslao sam u predstavništvo meil niko ne odgovara a što je još gore fiskalni račun potpuno nečitak i nemoguće videti šta piše u njemu svuda je tako gde nema kontrole ili ima jake veze i to nije samo tu u Resavici na pijaci naplaćuju kvitu a ne izdaju nikakav račun ama baš ništa inspekcija iz Jagodine posle prijave ne izlazi iako je to njihov posao ništa čudno ovo je Srbija prijatelji moji.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>