• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je ovo najskuplja prodavnica u Hrvatskoj? Menjaju cene i do tri puta nedeljno, lokalci nemoćni

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kupci konačnu cenu saznaju tek na kasi

  • 1
Vis Foto: Googlemaps, Shutterstock

U jedoj prodavnici Studenac, koja je deo poznatog trgovinskog lanca, na hrvatskom ostrvu Vis cene se menjaju toliko često da radnice ne stižu da zamene cene na rafovima već kupci konačnu cenu vide tek kada dođu na kasu.

Rezignirani turista koji već godinama letuje na ovom ostrvu svoje iskustvo je preneo hrvatskim medijima i naveo da se cene menjaju i do tri puta nedeljno.

- Prodavačice ne stignu tom brzinom da prome cene tako da je jedna na polici, druga na kasi. Na kraju, kupcima ne daju da kupe namirnice po istaknutoj ceni te kažu da su one tu nemoćne - rekao je ovaj rezignirani turista.

Dodaje kako su mu radnice rekle kako zbog ovakvog stanja, ni one same više ne kupuju u prodavnici u kojoj su zaposlene.

- Studenac ima mnogo tih malih dućana, no stanovnici sve ređe onde kupuju već idu u Split. No, to ne mogu baš svi. Starije osobe teško će svaki čas do Splita. Problem je i u tome što će takve cene stanovnicima ostati i kad se završi turistička sezona -  kaže turista.

Dodaje kako se ponekad dogodi da u različitim prodavnicama ovog lanca budu dve različite cene istog proizvoda. Tako je, na primer, mineralnu Vodu Donat na Visu platio 3,29 evra a u Zagrebu 2,18 evra.

Kaže da razume da su stvari na ostrvima skuplje ali da misli da nije u redu da je razlika baš tolika, te ističe da je lokalno stanovništvo rezignirano, piše Jutarnji Dnevnik.

(Telegraf Biznis)

Video: U Boki usidrena jahta vlasnika Totenhema: Pogledajte zver od 250 miliona dolara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Види

    19. avgust 2024 | 15:50

    У туристичким местима је увек много скупље. Домаћи купују у већим градовима у хипермаркетима јер је у мањим продавницама страшно. Димси сир на листиће, 150г коштао 4.5е, кифла 0.9е, сладолед Кинг корнет малина 3,5е. Умало ме шлог стрефио на каси.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>