• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

500-1.000 €, letovanje u Turskoj, burme, krediti za stan: Evo šta kumovi u Srbiji danas poklanjaju mladencima

A. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Muškarac iz Srbije je na društvenoj mreži "X" potraži savete o kumstvu i poklonima, a evo i šta su mu poručili

  • 1
Svadba, Mladenci Ilustracija: Pixabay/StockSnap

Jedan muškarac je na društvenoj mreži "X" zatražio savete o tome koja su uobičajena pravila kada si kum na venčanju. On se raspitivao i kolika suma novca bi bila primerena za poklon u tom slučaju, a i komentarima su se našli razni odgovori.

- Mala pomoć..kada si kum na svadbi, kakva je praksa kada je koverta u pitanju, kolika je suma ok... - glasilo je pitanje, a ubrzo je usledio i niz odgovora. I dok su neki bili ozbiljni, drugi su nas naterali da se nasmejemo, a bilo je i onih koji su pribegli cinizmu ne bi li tako izrazili svoje nezadovoljstvo zbog prakse koja je danas ustanovljena.

" Kum daje onoliko koliko može i shodno svojim mogućnostima. Čoveče sutra dan ćeš krstiti nečiju decu. To je svetinja i to onaj koji zove nekog za kuma treba najviše da iskaže poštovanje. Mi samo gledamo ko koliko daje", "Kum je svetinja, a ne bankomat... Sve smo pokvarili, sve...", "Uh, kume, kakva znaju biti očekivanja mladenaca, jedino da ti odmah počnemo ovde skupljati, pa da bude koliko-toliko ok", "Zavisi gde živite. Ako ste u Srbiji onda je 500€ ok, ako ste "preko grane" onda duplo", "Pa mislim da je ispod 5000e sramota", "Koliko možeš, ja obično stavljam 500€", "Ja sam im uplatila letovanje u Turskoj prema njihovoj želji", "Koliko možeš, nemoj se opterećivati time. Ako treba da budeš kum to treba da ti bude čast i da se pobrineš da mladencima ništa ne fali tog dana, da slaviš sa njima naravno, da bude veselo, a novac treba da bude nebitan. Svako ko kaže drugačije treba da se zapita malo", "500€+ dodatni troškovi (cveće, vino torta, kićenje, muzika), a moraš brate i da se doteraš. E sad pitanje je da li ideš solo ili sa porodicom", "Digni kredit nemoj ići kod zelenaša", "Još malo i kumovi će dizati mladencima kredit za stan..i to u Beogradu na vodi...", ""Prase ili jagnje, torta, gajba piva to mora, plus darovi za ukućane. Koverta 500-1000 plus poklon, plus kićenje, darivanje i muzika. To je ukratko", bili su samo neki od komentara ispod ovog posta.

Koliko vi stavljate u kovertu kada ste kum/kuma na svadbi?

(Telegraf.rs)

Video: Svadba odbojkašice Katarine Lazović i košarkaša Nemanje Dangubića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    22. avgust 2024 | 11:40

    Tako je ako uzimate kuma iz interesa, to treba da je divna stvar, bez opterećenja za bilo koga...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>